Politika

Lukšić-Dela Vedova: Puna podrška Italije evropskoj i evroatlantskoj budućnosti Crne Gore

Dela Vedova je istakao da Crna Gora igra veoma važnu ulogu u procesu izgradnje i jačanja stabilnosti i napretka cijelog regiona.

“Kazao je, takođe, da zemlje članice EU prepoznaju važnost daljeg investiranja u prosperitet i stabilnost zemalja Zapadnog Balkana i u tom pravcu istakao punu posvećenost Italije u promociji evropske budućnosti Crne Gore i regiona”, saopšteno je iz MVPEI.

Lukšić je zahvalio na jasnoj i snažnoj podršci procesu evropske i evroatlanstke integracije. Ukazao je na značaj reformi koje Crna Gora sprovodi u okviru pregovaračkog procesa sa EU kao i njihovu podudarnost sa reformama u ključnim oblastima na putu prema članstvu u NATO.

“Vlada Crne Gore će nastaviti sa sprovođenjem reformi u okviru integracionih procesa uz posvećenost daljoj afirmaciji regionalne saradnje i postizanju kontinuirang i ravnomjernog napretka u svim oblastima“, zaključio je Lukšić.

Sagovornici su ocijenili da je bilateralna saradnja veoma dobra te istakli značaj daljeg unaprjeđenja međusobnih odnosa i transportne povezanosti Crne Gore i Italije.

“Na toj liniji je ukazano na važnost jačanja ekonomskih veza, kao i na potencijal za unaprjeđenje saradnje u brojnim oblastima, naročito ribarstvu, energetici i zaštiti životne sredine”, ističu u MVPEI.

Send this to a friend