Politika

Mandić: Junkera ne interesuje što je vlast u Crnoj Gori korumpirana

Mandić kaže da nije objašnjeno zašto je Junker pristao da saopšti nešto što nema veze sa istinom i činjenicama, i što je, kako je istakao, izazvalo opravdano nezadovoljstvo među onima koji ne pristaju da se Crna Gora po pitanju sloboda i vladavine prava razlikuje od drugih u kojima je uspostavljena demokratija.

Prema njegovim riječima, Junkerovi potezi u slučaju podsjećaju na ponašanje Vinstona Čerčila odmah nakon Drugog svjetskog rata, u trenucima dok Josip Broz u Sloveniji, bez suđenja i dokazane krivice, strijelja na desetine hiljada političkih protivnika. 

“Na upozorenje svog bliskog saradnika da će Tito u Jugoslaviji zavesti komunističku diktaturu i strahovladu Čerčil je šeretski odgovorio: “Šta se to vas tiče, nećete vi tamo živjeti”. Junker, izgleda, slijedi tu logiku i ne interesuje ga što je vlast u Crnoj Gori povezana sa organizovanim kriminalom, što vladaju diktatura i bezvlašće, što se kradu izbori, što je vlast opljačkala državu, što su ugrožena osnovna ljudska prava, što se ukidaju slobode, uništavaju tradicionalne vrijednosti Crne Gore i razara jedna evropska zemlja”, istakao je Mandić.  

Sada je za očekivati, smatra on, da iznenađeni javno progovore a razočarani i zbunjeni idealisti i zagovornici evropskih vrijednosti obavijeste građane što se to u stvari podrazumijeva pod stvarnim procesom evropskih integracija. 

Mandić ističe da se Demokratski front već odredio, a da je predsjednik PzP-a Nebojša Medojević u ime tog političkog saveza javno zatražio odgovore na 14 ključnih pitanja koja “jasno definišu žalosno stanje u kome se nalazi današnja Crna Gora”. 

“Ako su demokratskim državama Evrope neprihvatljivi diktatura i nedostatak vladavine prava,  onda se od strane Evropske komisije ne smije poručivati  da je to za Crnu Goru dobro. Nema sumnje da će zahvaljujući ovakvim porukama iz Brisela, podrška EU u Crnoj Gori značajno opasti. Sigurno da će početi i preispitivanja valjanosti spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore kod ozbiljnih i odgovornih političkih subjekata”, dodao je lider NOVE.

On naglašava da će Junkerova izjava otvoriti postupak preispitivanja već uspostavljenog i definisanog reda poteza koji su imali opštu saglasnost svih relevantnih političkih činilaca. 

“Sa druge strane, ova izjava može biti i korisna jer je Junker razuvjerio sve evrofile iz opozicionog kruga  koji su mislili da će im vlast u Crnoj Gori mijenjati neko sa strane, a da se njihovo instaliranje na najvažnije državne funkcije obezbjeđuje upornim zaklinjanjem u bezgrešnost Brisela. Ponosni smo što se još jednom pokazuje ispravna politika Nove srpske demokratije i DF-a da treba uvijek da budemo zajedno sa našim građanima čiju sudbinu u potpunosti dijelimo. Zato su protesti najefikasniji način da se u Crnoj Gori dođe do promjena, jer “nada nema pravo ni u koga, do u Boga i u svoje ruke”. Sve drugo je najobičnije politikantstvo, sanjarenje, fantaziranje i namjerno zaobilaženje realnog, očajnog stanja u kome se nalazi Crna Gora”, zaključio je Mandić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laki
Gost
Laki

Ovaj nikako da preboli
Ovaj nikako da preboli “Bleiburg”.
Čudim se da nije pomenuo i savezničko bombardovanje Podgorice odnosno preciznije njegovih istomišljenika.

Laki
Gost
Laki

Ovaj nikako da preboli
Ovaj nikako da preboli “Bleiburg”.
Čudim se da nije pomenuo i savezničko bombardovanje Podgorice odnosno preciznije njegovih istomišljenika.

cccc
Gost
cccc

Kralju,raspada ti se partija.
Kralju,raspada ti se partija….evo ti dojava…Bijelo Polje,Podgorica i Budva…Ode ti clanstvo legendo!

Boka
Gost
Boka

Junker je dovoljno pametan i
Junker je dovoljno pametan i zna iz iskustva da je srpska prepoznatljiva crta u Srbiji ili Crnoj Gori bila uvjek bahatost, korumpiranost i mafijaško mešetarstvo i prevara.Što bi sad tu on nešto eksperimentisao i riskirao.To je jedina istina…Manite se vi umobolnih projekata i fašističkih reminisencija pa nešto možepoć na bolje u ovoj jadnoj Crnoj Gori.

Anonimni
Gost
Anonimni

vojvoda Mandic pobratim
vojvoda Mandic pobratim vojvodi Seselju..

Idi u zemlju koju volis!
Dosadio si..

Bobo
Gost
Bobo

E ,kako bi nas ti vojvodo
E ,kako bi nas ti vojvodo poveo u svijetlu budućnost sa krivim opancima i šajkačama !

koeljo
Gost
koeljo

oooooo, vojvodo četnički, kad
oooooo, vojvodo četnički, kad već pominješ Tita, malo je žešći trebao da bude prema tvojim ideološkim idolima čiji si sledbenik, mnoogo vas se nakotilo,…

Anonimni
Gost
Anonimni

interesuje , ali nema ko da
interesuje , ali nema ko da mu kaže

Send this to a friend