Politika

Mandić: Niko sa strane neće donijeti slobodu Crnoj Gori

“Zašto bi neko sa strane mijenjao aktuelnu vlast kada Đukanović bespogovorno sluša sve što mu se naredi iz inostranstva. Zauzvrat on može, bez ikakvog straha od bilo koje međunarodne adrese, da krade izbore u ovoj nesrećnoj zemlji. Svi treba da shvate da niko neće doći da ga zaustavi u tim nečasnim radnjama i da to jedino možemo i moramo uraditi mi. Za slobodu se moramo izboriti sami, a u datoj situaciji ne postoji ni jedan drugi način osim protestima”, kazao je Mandić.

Predsjednik Demokratske narodne partije i član predsjedništva DF-a Milan Knežević je kazao da je Demokratski front glavni i najjači protivnik aktuelne vlasti i da opozicija ne smije pristati na bilo kakvu vrstu saradnje ili dogovora sa Đukanovićevim režimom.

“Vlast i opozicija nijesu isto, i tu priču plasiraju oni koji ne misle dobro opoziciji i oni koji direktno rade za režim. Vlast Mila Đukanovića je isključivi i jedini krivac za katastrofalnu situaciju u kojoj se nalaze građani Crne Gore, i takva vlast mora biti promijenjena”, kazao je Knežević.

Poslanik DF-a i funkcioner PZP-a Veljko Vasiljević je istakao da bez prelazne vlade ne može biti fer izbora.

“Na prvim demokratskim izborima, koje će organizovati prelazna vlada, DPS će doživjeti težak poraz”, rekao je Vasiljević.  

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić pozvao je sve one koji su svih ovih godina vlasti Mila Đukanovića na bilo koji način obespravljeni da se priključe Demokratskom frontu i učestvuju u protestima.

“Protesti su jedini način da se izborimo za promjene i da uspostavimo vlast koja će građanima vratiti sve ono što im je Đukanovićev režim oteo, i što su opljačkali njegovi rođaci, tajkuni i prijatelji iz svijeta organizovanog kriminala”, poručio je Vučinić. 

Na tribini u Spužu govorili su i poslanik DF-a Milutin Đukanović i funkcioner DF i DNP-a, Dragan Bojović.

Send this to a friend