Politika

Mandić: Od razbijanja zajedničke države srpski narod brutalno diskriminisan

“Crna Gora je jedina država u Evropi u kojoj od uvođenja višestranačkog sistema nije promijenjena vlast i ta nepromjenjivost nije rezultat neke posebne sposobnosti vladajuće garniture, još manje zaljubljenosti građana u nekadašnji komunistički podmladak bivše jugoslovenske republike Crne Gore, nego rezultat drske izborne krađe i direktne zloupotrebe većine državnih resursa”, kazao je Mandić. 

On je rekao da odsustvo demokratske kontrole u Skupštini i nemogućnost promjene vlasti na izborima za posledicu ima katastrofalni ukupni društveni ambijent i čitav niz drugih nedostataka. 

“Srpski narod se u potpunosti posvetio borbi za puko preživljavanje i biološki opstanak, jer se pokazalo ono što smo procjenjivali i prije 2006. godine – da će organizovani kriminal i loša vlast dovesti u pitanje samoodrživost Crne Gore. Dug se uvećava iz sata u sat, glad kuca na vrata najvećem broju porodica, a više gotovo da i ne postoje resursi koje bi ova vlast mogla prodati i kupiti kakav takav socijalni mir”, naveo je Mandić. 

Lider NOVA-e je naglasio da hiljade ljudi napuštaju Crnu Goru tražeći bolji život na nekim drugim destinacijama, a pojedini predstavnici vlasti slične savjete daju i srpskom narodu koji se, inače, masovno iseljavao nakon referenduma 2006. godine. 

“Crnu Goru danas napuštaju oni koji su tada podržali projekat nezavisnosti i koji su povjerovali da će nakon odvajanja od Srbije poteći med i mlijeko u ovoj zemlji”, rekao je predsjednik Nove srpske demokratije.

Mandić je predsjedniku Srbije prenio poruku da će srpski narod nastaviti borbu za ravnopravnost sa drugima u Crnoj Gori. Takođe ga je obavijestio da režim koji diskriminiše, asimiluje i ekonomski iscrpljuje srpski narod u Crnoj Gori ima, kako je kazao, snažnu podršku određenih krugova iz Srbije, a posebno su u podršci aktivni pojedini vlasnici medija i tajkuni, koji imaju zajedničke dilove sa pojedincima iz crnogorskog režima i svijeta podzemlja. 

“Aktuelna crnogorska vlast se opredijelila da baš preko njih ponižava i vodi prljave kampanje protiv legitimnih predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori”, kazao je Mandić. 

On je istakao da je režim, od vremena krađe na referendumu 2006. godine pa do danas, iscrpio sve lokalne resurse u borbi protiv srpskog naroda i srpske jezičke zajednice, pa je zato iznajmio opskurne likove iz Srbije preko kojih nastavlja da vodi otvorenu antisrpsku politiku. 

“Mi znamo u kakvoj je teškoj situaciji Srbija koja svakako prvo mora pomoći sebi, ali vjerujem da ipak postoji dovoljno načina da se bar javnost u Srbiji obavijesti o aktivnostima određenih struktura i pojedinaca  koji pomažu neprijatelje Srbije i Srba u Crnoj Gori i tako direktno učestvuju u zatiranju srpstva na ovim prostorima. Vjerujem da bi građani koji su konzumenti njihovih usluga ili proizvoda u Srbiji to nepatriotsko ponašanje i otvorenu izdaju vlastitih sunarodnika znali da vrednuju na prikladan način”, poručio je Mandić u razgovoru sa predsjednikom Srbije.

Send this to a friend