Politika

Maratonska i burna sjednica Glavnog odbora SNP, a na kraju-limunada

 

Prema saznanjima Vikend novina vođena je veoma burna rasprava, a Snežana Jonica je oštro napala funkcionere SNP Dragoslava Šćekića i Aleksandra Damjanovića.

Oni joj nijesu ostali dužni. Upućen je veliki broj kritika na račun Milića, ali i na račun njegovih kritičara. Naročito je kritikovan “pokušaj destabilizacije partije neposredno pred izbore”.

Ipak, na kraju su jednoglasno donešenizaključci koji predstavljaju političku limunadu.

U saopštenju sa sjednice GO SNP je zaključio da se Crna Gora mora izgrađivati kao ekonomski jaka, politički stabilna, socijalno odgovorna i bezbjednosno sigurna zajednica svih njenih građanki i građana.

“Da bi se ta promjena desila, neophodno je da SNPa, kao jedina partija izvorne ljevice u programskom i akcionom smislu, u datim okolnostima, ostvari najbolji mogući rezultat na parlamentarnim izborima najavljenim za oktobar”, kaže se u saopštenju.

Glavni odbor je istakao da funkcioneri SNP-a, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, u svim svojim aktivnostima treba da budu posvećeni ostvarivanju što boljeg izbornog rezultata partije, te da će sve suprotne aktivnosti tom cilju i odgovornost biti tretirana u skladu sa Statutom stranke.

“Glavni odbor je ukazao na potrebu stiktnog poštovanja utvrđenog načina ostvarivanja komunikacije partije sa javnošću tokom izborne kampanje, kao i na neophodnost snažnijeg promovisanja niza uspješnih inicijativa SNP-a, kojima su rješavani problemi svih građana Crne Gore”, kaže se u saopštenju, što se može tumačiti kao pokušaj smirivanja strasti, odnosno sprečavanja pojedinih funkcionera da daju uznemirujuće izjave medijima.

Glavni odbor SNP, na kraju saopštenja, insistira da rukovodstva opštinskih odbora sve svoje kapacitete i aktivnosti usmjere ka podizanju partijske infrastrukture, intenziviranju komunikacije sa postojećim članovima i simpatizerima, te uključivanju novih.

Ipak, kako Dnevne novine saznaju ovo nije bila sjednica pomirenja i u narednim danima možemo očekivati različite informacije iz ove partije. Očigledno se radi o borbi za mjesta na izbornoj listi SNP, a saopštenje govori samo o onim djelovima politike SNP sa kojima se svi slažu.

Do toga je došlo, očigledno, jer su kritičari Srđana Milića shvatili da on ima većinu u Glavnom odboru.

Send this to a friend