Politika

Marković – Gricaj: Važna saradnja vladajućih partija

 

Marković i Gricaj su tokom današnjeg sastanka istakli važnost jačanja saradnje DPS sa političkim predstavnicima Ruske Federacije, posebno sa partijom „Jedinstvena Rusija“, sa kojom je DPS u septembru 2011. godine potpisala Sporazum o saradnji.

Marković je informisao Gricaja o rezultatima rada proteklog VII Kongresa Demokratske partije socijalista Crne Gore, uz poseban osvrt na novu organizacionu strukturu Partije, promjene u sastavu Glavnog odbora, te novom prilivu velikog broja mladih ljudi kako u partijske organe, tako i u mrežu aktivista. 

“Marković se posebno osvrnuo na Program prioriteta koji je usvojen na Kongresu, a kojim je definisano pet ključnih oblasti za razvoj države, što će činiti okosnicu djelovanja partije u narednom periodu”, navodi se u saopštenju. 

Gricaj je istakao važnost kontinuirane komunikacije između DPS i ruskih političkih predstavnika, kako bi se došlo do najobjektivnijih informacija i bili unaprijeđeni svi vidovi saradnje. 

Marković i Gricaj su zaključili da je potrebno održavati politički dijalog između vladajućih partija Crne Gore i Ruske Federacije u okviru Sporazuma o saradnji DPS i „Jedinstvene Rusije“.

 

Send this to a friend