Politika

Marković-Krusti: Dobri odnosi Crne Gore i Kipra dodatan podstrek za dalju saradnju

Krusti je pohvalila uspjeh koji je Crna Gora postigla na planu integracija u EU i NATO, naročito u dijelu usaglašavanja zakonodavstva u poglavljima 23 i 24 sa pravnom tekovinom Evropske unije i izgradnje i jačanja održivog institucionalnog okvira u čijoj je nadležnosti implementacija novih zakonodavnih rješenja.

“Marković je istakao da pregovarački pristup koji je baziran na otvaranju najzahtjevnijih poglavlja u samom početku, iako zahtjevan, direktno doprinosi da reforme na nacionalnom nivou što prije doprinesu ne samo ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta već i poboljšanju standarda života svakog građanina, budući da jačanje vladavine prava i pravne sigurnosti jeste ključni preduslov ekonomske stabilnosti i prosperiteta”, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Na sastanku je bilo riječi i o globalnim izazovima na planu bezbjednosti i očuvanja mira koji zahtijevaju zajednički i snažan odgovor. Istaknut je i značaj što skorije evropske integracije cijelog regiona Zapadnog Balkana. 

 

Send this to a friend