Politika

Marković: Odluka o ministrima u skladu s nacionalnim interesima

„Ono što je sasvim izvjesno je da će ta inicijativa biti na stolu Predsjedništva DPS-a i mi ćemo uzeti u obzir sve političke aspekte kada se budemo određivali prema toj inicijativi”, kazao je Marković u izjavi za Televiziju Crne Gore.

On je kazao da koalicioni ugovor stoji, ali da se on mora posmatrati u cjelini i da se u njemu, kako je naveo Marković, ne treba fokusirati samo na prava koalicionih partnera, već i na njihove obaveze.

“U svakom slučaju odluka će biti donesena u skladu sa nacionalnim interesima Crne Gore”, poručio je Marković.

Prema njegovim riječima, ono što je za njih u ovom trenutku važno jeste da obezbijede političku stabilnost da bi ostvarili ključni cilj državne politike, a to je, kako je naveo Marković, poziv za NATO.

On je dodao da je, radeći na tom cilju, istovremeno neophodno stvoriti uslove za pokretanje i realizaciju razvojnih projekata koji treba da unaprijede kvalitet života u države.

“To je mnogo važnije od personalnih rješenja”, smatra Marković.

On je rekao da vjeruje da će, pošto DPS i SDP nemaju razlike u pogledu NATO-a, naći najbolji odgovor da obezbijede političku stabilnost radi ostvarenja tog cilja.

Marković je naveo da se politička stabilnost ili koalicani sporazum ne ostvaruju samo kadrovskim potezima i rasporedima nego, kako je pojasnio, saglasnošću oko ključnih pitanja.

Pažljivo će, kako je naveo, sagledati da li njihov koalicioni partner vodi računa o onim zajedničkim politikama koje su usaglasili kada su ušli u koaliciju.

“Bojim se da u posljednje vrijeme, pa i u posljednjim danima, ne vidimo promjenu ponašanja na tom planu”, zaključio je Marković.

Send this to a friend