Politika

Marković: Opozicija frustrirana jer gubi

“Da li će se opozicione stranke odlučiti na neku vrstu institucionalnog bojkota, da li će organizovati proteste, da li će pozvati da im se pridruže DF i druge opozicione partije… To ostavlja dosta pitanja, ali će Vlada nastaviti da funkcioniše, i kao i sve druge institucije stvarati uslove za izbore”, kaže Marković.

Potpredsjednik Vlade se osvrnuo i na eventualno ujedinjenje opozicije.

“Oni nijesu u stanju već više od 20 godina da pobijede Demokratsku partiju socijalista (DPS) na izborima i zato vuku nevjerovatnu političku frustraciju.

Zato vjerujem da bi ih ideja da zajedništvom mogu poslati DPS u političku prošlost, brzo okupila bez obzira na sadašnje razlike, neprincipijelnosti, optužbe, napadanja…”, poručio je Marković.

On je komentarisao i medijske navode o hladnim odnosima potpredsjednika Vlade i glavnog specijalnog tuzioca Milivoja Katnića, kao i Katnićeve navode da potpredsjednik želi da utiče na njega.

“Ja nemam nikakvu potrebu da sarađujem sa njim. Ja imam sasvim druge nadležnosti… Koja je to sad moja potreba i interes da utičem i vršim pritisak na tužilaštvo? Nikakva!

Protiv mene se vodi kampanja, ja sam taj koji je označen vođom mojkovačkog kriminalnog klana.

To se u postupku pred tužilaštvom pokazalo kao laž i niko ne kaže ni riječ da je potpredsjednik Vlade oklevetan”, istakao je Marković.

Izjavio je i da će Crna Gora postati članica NATO-a na proljeće naredne godine, te da su najave o završenoj ratifikaciji do kraja ove godine suviše optimistične.

Osvrnuo se i na oštru retoriku između Alijanse i Rusije i poručio da Crna Gora treba i želi da izgradi odnos s Rusijom, kakav je nekad bio.

Marković se u intervjuu govorio i o rastućoj globalnoj prijetnji – terorizamu radikalnih islamista, koji je, kako kaže, bojazan i za Crnu Goru.

“Međunarodni terorizam više ne pogađa samo države koje propagiraju drugačije vrijednosti, nego pojedinca, građanina i njegov svakodnevni život. Vidimo što proživljava Evropa, tako da je opasnost potpuno realna.

Svi za koje sumnjamo su pred nadzorom i to je dovelo da spriječimo put nekoliko mladih ljudi ka Siriji. 23 crnogorskih državljana pošlo je na sirijsko ratište”, navodi Marković.

Send this to a friend