Politika

Martinović: Pogrešna interpretacija moje diskusije

Podsjetimo, prije pet dana odbornici Socijaldemokratske partije SDP napustili su zasijedanje Skupštine na Cetinju zbog, kako su naveli uvreda upućenih predstavnicima drugih političkih partija, uključujući i SDP.

Kako su kazali, odbornik Martinović je u svom  izlaganju poručio političkim partijama “čiji korijeni nijesu na Cetinju” da napuste Cetinje.

Martinović u svom reagovanju tvrdi da je prilikom rasprave o izvještaju o radu gradonačelnika Bogdanovića, osvrćući se na diskusiju onih koji konstantno kritikuju rad gradske uprave, naglasio sam da je riječ o subjektima koji su u svojoj političkoj karijeri pokazali priličnu zbunjenost, odnosno nesnalaženje u vremenu i u prostoru. 

“Nadalje, taj sam momenat ilustrativno opisao riječima da ti politički subjekti imaju problema sa snalaženjem „u kružnom toku“ i da „mogu da biraju samo dva izlaza iz njega“. Kako sam dalje kazao, prvi izbor koji dio političkih subjekata može napraviti, jeste da se okrenu iz lutanja po „kružnom toku“ i „da izaberu smjer prema Lovćenskoj vili“ – onaj koji vodi ka interesima grada i zajedničkom radu u tom cilju. Nakon toga, dodao sam i da – ukoliko ne žele ići ka Cetinju – „mogu isto tako izabrati suprotan smjer, koji vodi van grada“, što u ovom slučaju ilustruje pravac suprotan od razvoja našeg grada”, tvrdi Martinović.

On je, kako dodaje, govoreći da pojedini subjekti nemaju svoje „političke korijene“ , pritom ne pominjući ni genetske niti bilo koje druge-što je kasnije sasvim pogrešno interpretirano – samo želio ukazati na činjenicu da u Skupštini Prijestonice Cetinje sjede odbornici koji iz godine u godinu mijenjaju sve više političkih partija. 

“Jer, niko više, pa ni skupštinska služba, ne može da ‘pohvata’ ko kojem odborničkom klubu pripada. I stoga, za nekoga ko u svojoj biografiji ima angažman u nizu pozicionih i opozicionih partija, ko se svake godine pojavi sa članskom knjižicom druge partije – sasvim jasno sam kazao da ne može imati ni politički korijen ni političku budućnost. Ne želim komentarisati razne navode o ‘protjerivanju’ i slično. Kako sam već pojasnio, takva formulacija se apsolutno nije mogla čuti. Svaki dobronamjerni građanin Cetinja jako dobro zna na koji sam se način i lično i profesionalno odnosio i zalagao za afirmaciju različitosti. No, isto tako, javnost zna ko se bavi protjerivanjem i tjeranjem građana iz Crne Gore”, poručuje Martinović.

On poziva inicijatore, kako kaže, neistinitih tvrdnji iz proteklih dana, da podnesu krivičnu prijavu protiv njega, za govor mržnje, a da nakon toga nadležni utvrde odgovornost. 

“Ukoliko se ispostavi da sam u svojoj diskusiji počinio krivično djelo – a nijesam – spreman sam da snosim moralnu i krivičnu odgovornost, kao i da momentalno podnesem ostavku na mjesto odbornika u gradskom parlamentu. Na kraju, posebno želim pozvati političke subjekte koji su se oglasili kritikama, pritom i ne provjeravajući citate iz moje diskusije, da iz cjelokupne priče izuzmu gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića, kao i Opštinski odbor DPS Cetinje. Jer, Momčilo Martinović u gradskom parlamentu pripada DPS-u, no njegov je mandat otvoren i on u predstavničkom domu saopštava svoje stavove, a za iste u potpunosti odgovara”, zaključuje Martinović u reagovanju.

 

Send this to a friend