Politika

Mašulović prvi put na sastanku političkih direktora NATO zemalja

Sastanak političkih direktora NATO zemalja počeo je juče u Splitu, a trajaće i danas. Sastankom predsjedava pomoćnik generalnog sekretara NATO  za odbrambenu politiku i planiranje, Henrih Braus.

Na dnevnom redu sastanka našle su se teme posvećene pitanjima unapređenja kolektivne odbrane, intenziviranja saradnje sa drugim međunarodnim organizacijama, kao i ukupnog prilagođavanja Alijanse aktuelnim bezbjednosnim izazovima i rizicima.

Mašulović je ocijenio da su susreti ovog tipa odličan forum za razmjenu mišljenja o najvažnijim pitanjima sa aktuelne NATO agende. 

“S obzirom da se organizuje svega par mjeseci nakon Samita, sastanak u Splitu predstavlja pravu priliku za planiranje daljih aktivnosti na planu  implementacije odluka donesenih u Varšavi”, ocijenio je on.

Mašulović je informisao sagovornike o dosadašnjim rezultatima i preostalim koracima do pune integracije Crne Gore u Sjeverno-atlantsku alijansu. 

On je ponovio punu posvećenost Crne Gore savezničkim naporima i aktivnostima, kao i spremnost da, u okvirima svojih kapaciteta, pruži doprinos u ispunjavanju ključnih NATO zadataka.

Politički direktori zemalja saveznica pozdravili su učešće crnogorske delegacije, uz očekivanje da će proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore Alijansi uskoro biti završen i naglasili da uspješno i efikasno implementirane reforme najbolje preporučuju Crnu Goru kao budućeg ravnopravnog člana NATO.

Send this to a friend