Politika

Medenica: Mandićeva posjeta Beogradu novi šamar Srbima u Crnoj Gori

Funkcioner te strane Vlado Medenica kazao je da je Srbija trenutno rastrzana na dva fronta i ucijenjena od strane zapadnih sila.

“Takva ne može pomoći ni onima koji žive u njoj, a ne nama Srbima, koji smo na žalost, zbog mafijaškog režima Mila Đukanovića, zvanično manjina u Crnoj Gori”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, Vlada Srbije, na čelu sa Aleksandrom Vučićem i Tomislavom Nikolićem, bliža je režimu Mila Đukanovića, nego što je to bila, bilo koja vlast prije njih. 

“Bez ako smo svi u Crnoj Gori slijepi i ludi, Vučić i Đukanović su u „velikim poslovima“ sa Muhamedom Dahlanom, najmoćnijim Palestincem u izganstvu koji je Vučićev “investitor” iz arpaskog svijeta, državljanin Srbije kao i državljanin Crne Gore. Dok se državljanstva u Crnoj Gori dodjeljuju kusom i repatom u diskreciji premijera i ostalih moćnika, mi Srbi moramo da biramo, neka se zvanični Beograd pozabavi tim pitanjem kao i „velikosrpske“ parlamentarne stranke. Po svemu sudeći, to nikom od njih ne ide u prilog, pitamo se zbog čega”, naglasio je Medenica.

On je dodao da Mandić ništa novo nije predočio zvaničnom Beogradu.

“Istina je da smo kao Srbi diskriminisani po svim osnovama, takođe smo označeni kao „državni“ neprijatelji, koji žele da “destabilizuju“ administrativne granice Crne Gore. Označeni smo na taj način zato što to ide na ruku sadašnjem režimu, koaliciji DPS-SDP, koja je zbog tolikog straha od srpstva, ukinula dvojno državljanstvo, u cilju očuvanja privatne države. Da li je Nikolić, kao veliki “dušobrižnik“ za Srbe u Crnoj Gori, uputio bilo kakvu inicijativu povodom protjerivanja sveštenih lica, nije, pitamo se zbog čega, a svima je jasno da je udar na svjetinju i one koji joj služe najjači udar na narod”, rekao je Medenica.

On je podsjetio da je Nikolić, čim je došao na čelo Srbije, dao prijedlog da srpske stranke uđu u Vladu sa DPS-om. 

“To su čelnici Nove oštro kritikovali, opet hrle u zagrljaj onima koji bi nas u čeljust DPS-a koliko sjutra stavili”, zaključio je Medenica.

Send this to a friend