Politika

Medojević: Bio sam jedini Crnogorac na sastanku sa Amfilohijem

Medojević je dodao da je na sastanku bio prisutan kao jedini Crnogorac i jedini koji je od svih učesnika glasao za nezavisnost Crne Gore.

Prema njegovim riječima ovakav nacrt zakona nije nikakva pravna volja Demokratske partije socijalista već politički akt i provokacija kojim hoće da se izazovu nove podjele.

„Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti je politički pamflet koji treba da skrene pažnju javnosti sa protesta. To isto mislim o Rezoluciji o NATO-u koja je u skupštinskoj proceduri. Nije zabilježen slučaj u bilo kojoj državi da se ide sa rezolucijom prije poziva“, rekao je Medojević za Pobjedu.

Sastanku koji je zakazao mitropolit Amfilohije su osim Medojevića prisustvovali čelnici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Budimir Aleksić, lideri DNP-a Milan Knežević i Predrag Bulatović, poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović, predstavnik Demosa Goran Danilović, dok su u ime Demokrata, prisustvovali Neven Gošović i Velizar Kaluđerović.

„Na sastanak sam došao zato što sam dobio poziv i zato što sam želio da čujem stavove najvažnije tradicionalne crkve u Crnoj Gori. Sve vjerske zajednice treba da učestvuju u pisanju novog zakona jer bi trebalo da se se radi o zakonu koji treba da reguliše status crkve i vjerskih zajednica“, naveo je Medojević.

Send this to a friend