Politika

Medojević: Đukanović i pregovarači zastupaju interese jedne strane države

“Apsurdnost pregovora o izbornom povjerenju, koji u ime opozicije predvodi Ranko Krivokapić, čija partija je i dalje u vlasti, a kao opoziciona učestvuje Pozitivna koja je prevarila svoje birače i glasala za povjerenje Vladi, najbolje dokazuje situacija u kojoj Đukanovići pljačkaju državu za 11 miliona eura, upravo u trenucima dok sjedi i pregovara o učešću opozicije u njegovoj Vladi. Đukanović je drsko pokazao čitavoj javnosti da sve dok on kontroliše sve institucije države Crne Gore, mafiju, tajkune, može da radi šta hoće. 

Opozicija koja nas ubjeđuje da će kao dio lopovske Vlade Đukanovića , uspjeti da spriječi krađu izbora, nije ni registrovala da je tokom pregovora Đukanović iz budžeta, čistom pljačkom, uzeo 11 miliona eura i već obezbijedio crne fondove za kupovinu birača na sljedećim izborima“, rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, Đukanović je tokom godina stvorio paralelan sistem vlasti koji počiva na ličnoj kontroli “korumpiranih i ucjenjenjih kadrova“. Ističe da specijlani tužilac Milivoje Katnić, ne smije da podigne optužnicu protiv Đukanovića u aferi Telekoma, ali i slučaja Limenka. 

“Katnić ne smije da otvori istragu o monstruoznoj i nezakonitoj bazi podataka “Siguran glas” koja se vodi na Filozofskom fakultetu u Nikšiću od strane izvjesne gđe Martinović, u kojoj se prikupljaju protiustavno i nezakonito privatni podaci o građanima Crne Gore uz pomoć mreže saradnika ANB koji su istovremeno i članovi mini izbornih štabova DPS. Katnić ne smije da otvori istragu o švercu cigareta, droge, oružja i ljudi preko Rožaja, jer se radi o poslu iz kojega se finansira i izborna kampanja i kupovina glasova za DPS. Svima je jasno da Đukanović kao šef ove kriminalne organziacije neće dobrovoljno prepustiti nijedan mehanizam krađe koji je godinama pažljivo razvoijan, bez pritiska i uporne borbe, protesta i pritisaka“, naglasio je on.

Zato je, ističe Medojević, politička borba DF-a i naroda koji ga prati jedini efikasni model borbe protiv vlasti.

“Kad god je Đukanović uvlačio opoziciju u svoju Vladu, te partije su postajale prorežimske i zaboravljale na svoje programe, a preko noći postajale dio istog bolesnog korumpiranog sistema koji pljačka ovaj narod i uručava ovu državu. Niko od tih partija i njihovih lidera njih nije besplatno podržavao Đukanovićev režim.  Đukanović se jedino može primorati na prelaznu vladu masovnim i upornim protestima, jednistvom opozicionih snaga i bojkotom njegovih privatnih institucija. Da je Crna Gora pravna država i da je Katnić samostalan tužilac, istrage i optužbe bi već došle do Đukanovića i demontirale monstruozni sistem kontrole, ucjena, kupovina i pritisaka koji se sprovodi na osnovu nezakonito prikupljenih podataka u bazi “Siguran glas”“, kazao je on.

Medojević smatra da bez velikog političkog pritiska sa ulice, Đukanović neće dobrovoljno dozvoliti opoziciji da “demontira sistem krađe“. 

Kako navodi, perfidnim pozivom za učešće u njegovoj Vladi, Đukanović pokušava da kupi opoziciju, “da još jendom aminuju njegovu već pripremljenu krađu izbora“. 

“Ipak, Đukanović mora da zna, da se ovi pregovori ne mogu voditi samo sa lokalnim predstavnicima interesa jedne strane države koja ima namjeru da isključi narod iz procesa demokratskog odlučivanja  i poništi suverenost Crne Gore. DF je tu da štiti interese države Crne gore i građana i da se svim demokratsim sredstvima, protestima i građanskom neposlušnošču, primora Dikaktora na formiranje istisnke prelazne vlade po prinicpu komuinistrara koja će demontirati politički uticaj ANB, procesuirati ljude koji vode bazu podataka “Siguran glas”, očistiti biračke spiskove od lačnih birača i sprovesti nepohodne reforme potrebne za fer izbore. Đukanović i njegovi pregovarači , očigledno zastupaju interes jedne strane države, a na štetu interesa Crne Gore i njenih građana. Zato je vrijeme za promjene. Sloboda ili ništa“, zaključio je Medojević.

Send this to a friend