Politika

Medojević: Katnić i Stanković će odgovarati za sramni sporazum sa Marovićem

„Da se usmjesto Ustava i zakona primjenjuju dogovori i dilovi unutar zločinačke organizacije koja vlada Crnom Gorom. Ako je Svetozar Marović priznao da je šef kriminalne grupe, koja je zloupotrebom političke moći, tj vlasti na loklanom i državnom nivou, opljačkala Budvu i Crnu Goru za preko 400 miliona eura, tj za preko 10 odsto BDP, onda jedina kazna koja bi bila primjerena težini kriivčnog djela, posledicama po budžet Budive i Crne Gore, stepenu društvene opasnosti, bila doživotna robija uz zapljenu kompletne pokretne i nepokretne imovine u zemlji i inostranstvu svih članova organizovane kriminane grupe i sa njima povezanih fizičkih i pravnih ica koja su imala korist od djelovanja ove grupe, na štetu države. Pljačkati Budvu i Crnu Goru, na osnovu politčke moći, kao javni funkcioner koji bi morao da svoju javnu funkciju obavlja po Ustavu i zakonu u opštem interesu, predstavlja jedno od najtežih krivičnih djela koje prepoznaje naš krivično pravni sistem i za koje su zaprijećene visedecenijske kazne zatvora. Vrhovni državni tužilac je prihvatanjem ove sramotne protivustavne i protivzakonite i antidržavne pogodbe, da se za pljačku, na organzovan, sistemski način, sa predumišljajem, od preko 10 odsto BDP, prihvati smiješna kazna zatvora od dvije i po godine, postao i sam dio zločinacke kriminalne grupe koja je putem državnog puča okupirala državu Cnu Goru i njene insititucije i mora biti svjestan svoje krivicne odgovornosti, pred istinskim nezavisnim isntiucijama države Crne Gore, nakon pada DPS“, navodi Medojević u saopštenju za medije.

Dodaje da je ta, kako ocjenjuje, veleizdajnička sramotna pogodba između DPS-a, mafije i Tužilaštva ukazuje na nepohodnost sveopšteg narodnog bunta u cilju zaštite osnovnih temeljnih vrijednosti savremene evropske civilizacije, koje su napadnute i ugrozene oid strane zločinackog DPS-a.

„Za ovakva krivična djela Svetozar Marović bi u Kini, našem strateškom partneru u izgradnji auto puta, bio strijeljan na stadionu, u Italiji osuđen na doživotnu robiju uz zapljenu sve pokretne i nepokretne imovine, u SAD na 400 godina robije. U mafijaškom Montenegru, kandidatu za člana EU i  NATO, za najteže krivično djelo protiv države i naroda, nagrađen je sa dvije i po godine odmora u Spužu , tri obroka i sa kaznom od 50 hiljada eura“, kaže Medojević.

Dodaje da je lopov koji je ukrao tašnu supruge brata Dikatora osuđen na godinu i tri mjeseca robije. 

„Lopov koji je opljačkao Budvu i Crnu Goru za preko 10% BDP je nagradjen sa dvije i po godine odmora i tri obroka dnevno. Ili je torba bila skupa, ili je pravda u Montenegru Mila lopova jeftina“, dodaje on.

„Ako je istinita tvrdnja medija da je tuzilac prekvalifikovao krivično djelo, sa organizovanog kriminala i korupcije na zloupotrebu sluzženog položaja, onda je to jasna indicija da se radi o teškom krivičnom djelu korupcije drzavnog tužioca koji je prekfalifikacijom krivičnog djela omogućio Svetu Maroviću pravni osnov da Švajcarska odbije njegovo izručenje, po modelu Stanka Subotića koji je godinama izbjegavao isporučenje Srbiji, jer zloupotreba službenog položaja nije krivično djelo u Švajcarskoj. Bilo kako bilo, za DF i slobodnu Crnu Goru sve je jasno. Svako ko je učestvovao u prikrivanju, zataskavanju, pogrešnoj kvalifikaciji krivičnog djela  i svim drugim aktivnostima koje su dovele do situacije da je Sveto Marović nedostupan pravnom sistemu Crne Gore, veći je kriminalac od Sveta Marovća“, smatra Medojević.

Kaže da vrhovni državni tužilac i specijalni tužilac moraju dati odgovor  kako su pustili na slobodu Sveta Marovića , zašto mu nijesu oduzeli pasoš i zašto u zatvoru nije sačekao sudsku potvrdu, kako kaže, sramnog sporazuma i na taj način mu omogućili da pobjegne iz zemlje. 

„Kraj ovog lopovskog režima je blizu, i svi koji mu pomažu u pljački ce odgovarati pred sudovima slobodne Crne Gore. A oni moraju biti nemilosrdni i oštri. Da nikome nikad više ne padne na pamet da krade narod i državu. Zato je DF jeidna čista opcija koja garantuje pravdu, konfiksakciju opljckane drzavne i narodne iovine i najostrije kazne za korupciju i organziovani kriminal“, zaključuje Medojević.

 

Send this to a friend