Politika

Medojević: Lobistička mreža obmanjuje javnost o napretku koji ne postoji

Medojević je rekao da je lobistička mreža, papreno plaćena našim novcem, vrbovala određeni broj evropskih zvaničnika koji su pristali da pričaju nesitine i obmanjuju, prije svega, domaću javnost o nekim navodnim pomacima i napretku ovog režima u reformama, koje niko objektivan i realan ne vidi, jer ne postoje.

“Njihova svakodnevna prisutnost i riječi hvale za crnogorksi mafijaški režim u domaćim medijima su recipročni ili ćutanjem, ili drastično drugačijim i izbalansiranim stavovima u institucijama EU i stranim medijima. Tako nijedan značajaniji strani medij nije ispratio boravak Đukanovica u Briselu, osim državne TV CG, jer u ozbiljnim političkim krugovima o prirodi režima u Podgorici postoji sasvim suprotno mišljenje od onog koje ovih dana u crnogorskim režimskim medijima iznose Junker, Tanok, Lajčak, Kacin i ostali prijatelji crnogorskog korumpiranog režima. Ovakva brutalna kampanja, zasnovana na neistinama i lažnim predstavljanjem teške političke, ekonomske, socijalne i bezbjednosne situacije u Crnj Gori, kao sjajan napredak koji je impresionirao ove lobiste režima, samo dodatno kompromituje EU, EP i njene institucije i smanjuje podršku građana i EU i NATO”, saopštio je Medojević.

On je dodao da ovakva opasna igra lobista, prljavog novca i korumpiranih evropskih birokrata već rezultira opadanjem povjerenja građana u EU i gubljenjem njenog kredibiliteta, kao simbola civilizacijskih vrijednosti kojima teži demokratski i slobodni dio Crne Gore – slobodi, demokratiji, vladavini prava, nezavisnim institucijama, razvijenom civilnom sektoru, slobodnim medijima i efikasnoj tržišnoj ekonomiji.

“PzP i DF će u najkraćem mogućem roku upoznati svoje političke prijatelje u EP i zemljama članicama s neprihvatljivim i veoma opasnim učešćem određenog broja evropskih zvaničnika u kreiranju lažne slike o stanju demokratije, vladavine prava i rezultatima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Upravo što i dalje vjerujemo u reformski i emancipatorski uticaj ideje EU, želimo da dignemo svoj glas zbog ovakve prakse koja može da dodatno ugrozi kredibilitet EU i izazove nestabilnost u Crnoj Gori, ali i cijelom regionu. Predstavljati privatnu, mafijašku državu, razjedenu korupcijom, s uništenom privredom, bankrotiranim javnim finansijama, dužničkim ropstvom, gladnim i siromašnim stanovništvom, razorenim institucijama pravne države koje zbog političkog pritiska i korupcije ne mogu da se izbore s kriminalom i korupcijom, kontrolisanim medijima, privatizovanim službama bezbjednosti i izborima koji se dokazano kradu kao uspješnu demokratsku, evropsku priču je krajnje licemjerno i veoma opasno”, istakao je Medojević.

Dodao je da, ukoliko EK i EU pristanu na ovakav uticaj lobista i prihvate apsolutno lažnu i montiranu sliku o stanju demokratije, ljudskih prava i sloboda, nezavisnosti institucija, stabilnosti ekonomije i bezbjednosti u Crnoj Gori, oni će doprinijeti gaženju osnovnih principa na kojima je osnovana EU i potkopati sopstvene temelje.

“Susjedska politika EU se mora radikalno reformisati, jer je ova postojeća neefikasna i kontraproduktivna. Umjesto da se evropeizuju Crna Gora i Balkan, izgleda da se virusom korupcije balkanizuje Evropska unija”, rekao je Medojević.

Send this to a friend