Politika

Medojević: Skup u Tuzima je trebao biti zabranjen, Veliju uhapšen i deportovan

On tvrdi da ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović ne govori istinu.

“Skup u Tuzima na kojem je govorio Veliju morao je biti zabranjen, kao skup zavjerenika protiv ustavnog uređenja države, njene suverenosti i teritorijalnog integriteta. Svi učesnici procesuirani, a Veliju uhapšen i deportovan iz zemlje. Da stvar bude još gora, Veliju je svoj skup javno najavljivao danima ranije, siguran da ga marionetski režim Đukanovića ne smije proglasiti “personom non grate” niti zabraniti skup, zbog toga što Ambasada SAD to nije dopustila marioneti Đukanoviću i njegovom omiljenom ministru Daniloviću”, kazao je Medojević.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević je, dodaje on, zabranio mirni protestni skup DF za fer i slobodne izbore samo zato što je režim organizovao drugi skup na drugoj lokaciji.

“A Danilović mirno posmatra kako albanski ekatremisti održavaju skup na kojem kuju planove za otcepljenje djelova teritorije Crne Gore. Građani Crne Gore moraju odmah odbaciti ovakvu marionetsku, slabu i poslušnu Vladu koja mirno i kukavički posmatra ekspanziju albanskog ekstremizma, nesmetane cirkulacije džihadista koji preko teritorije Crne Gore idu i vraćaju se na ratišta Bliskog Istoka, širenje vehabizma, njegovo finasiranje i regrutovanje madih muslimana za ove radikalne ekstremne ideologije”, istakao je Medojević.

Prema njegovim riječima, samo unutrašnje jedinstvo većinskog pravoslavnog hrišćanskog državotvornog naroda, snažna suverena država, snažne i patriotska vojske i službe bezbjednosti, mogu biti čvrst temelj za kreiranje novog društvenog dogovora sa Bošnjacima, Hrvatima, Albancima koji će garantovati državni suverenitet, teritoeijalni integritet i odrćivi multietnički sklad.

“Sve dok su crnogorski Crnogorci i crnogorski Srbi podijjeljeni i dok imamo lopovsku korumpiranu bandu na vlasti, država će biti slaba i neće moći da preventivno djeluje i obeshrabri bilo koji velikodržavni esktremizam i vjerski radikalizam. Slaba država sa korumpiranim režimom je lak plijen i mafiji i korporacijama, drugim zemljama i zato je smjena ovog režima i pobjeda DF jedini politički put koji garantuje opstanak i razvoj ove države”, poručuje Medojević.

Send this to a friend