Politika

Medojević:Milićeva izjava je priznanje da ništa nijesu uradili u Vladi

Milić je u izjavi za Vijesti juče kazao da i dalje ostaje otvoreno pitanje da li će 16. oktobra uopšte biti izbora.

Medojević je kazao da su se lideri te koalicije potpisima na leks specijalis i na politički sporazum pred Ambasadom SAD obavezali da će izaći na izbore i da će priznati rezultate izbora, obesmišljavajući svaku priču o bojkotu.

“Ta Milićeva izjava je priznanje da ništa nijesu uradili u Vladi izbornog povjerenja i da ta Vlada nije ispunila povjerenje građana niti opozicije. Sa druge strane, ta Vlada je ispunila sva očekivanja Mila Đukanovića, Ranka Krivokapića i američke ambasade jer je stigla pozivnica za NATO i krenule su ratifikacije, što je bio krajnji cilj Vlade izbornog povjerenja”, rekao je Medojević za Pobjedu dodajući da bez obzira na te stavove DF intenzivno ulazi u finiš izborne kampanje.

Medojević je kazao da je izjava Milića i očigledan dokaz da ministar unutrašnjih poslova iz redova Demosa nije ništa uradio daočisti birački spisak.

“Činjenica je da Danilović nije uradio ništa da očisti birački spisak jer u leks specijalisu nema ni riječi o pravnim mehanizmima kako to uraditi. Leks specijalis je usaglašavan u Ambasadi SAD i otvara se pitanje da li su kolege iz SDP-a, Demosa, SNP-a i URA namjerno prećutali činjenicu da postojećim zakonskim rješenjima nije moguće očistiti birački spisak rekao je Medojević.

 

Prema njegovim riječima, očigledno je da je taj dijalog pod pokroviteljstvom Ambasade SAD, a koji je organizovao lider SDP-a Ranko Krivokapić, jedino bio u funkciji spašavanja Đukanovića, odnosno njegove Vlade da bi se dobila pozivnica za NATO.

Send this to a friend