Politika

Međudržavni odnosi Crne Gore i Poljske bilježe konstantan napredak

“Lukšić je istakao da integracioni procesi ostaju prioritet crnogorske vanjske politike, u kojima iskustvo Poljske može značajno pomoći i u narednim fazama procesa pristupanja”, navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

On je izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom odnosa između Crne Gore i Poljske uz očekivanje da će oni u narednom periodu nastaviti da se razvijaju na svim nivoima i u svim oblastima.

Ambasadorka Tatažinjska je zadovoljma mandatom u Crnoj Gori, tokom kojeg će nastojati da prenese prijateljski stav i iskrenu podršku svoje zemlje Crnoj Gori, posebno u procesu evropskih i evroatlantskih integracija. 

“Napredak koji je Crna Gora ostvarila u integracionim procesima itekako je vidljiv”, istakla je Tatažinjska i izrazila očekivanje da će poziv Crnoj Gori za članstvo u NATO biti upućen ove godine. 

Ona je ocijenila da su međudržavni odnosi odlični i da bilježe konstantan napredak, ne samo u političkom kontekstu, već i u svim oblastima saradnje, posebno u dijelu ekonomskih odnosa, kulturne i obazovne saradnje, te saradnje na nivou lokalnih uprava.

Tokom razgovora bilo je riječi i o ostalim temama iz oblasti bilateralne saradnje, kao i modalitetima daljeg jačanja međusobnih odnosa. 

Send this to a friend