Politika

Mićo Orlandić proglašen za ambasadora mira u Tirani

Mićo Orlandić je rekao da je izbor njega za ambasadora mira ujedno i veliko priznanje za Crnu Goru i postignuti napredak, kao i da je posebno počastvovan obrazloženjem.

“U proteklih 25 godina naši građani su uspjeli da sačujvju mir i bezbjednost Crne Gore te da Crna Gora bude utočište svima koji su morali da bježe sa svojih ognjišta. S ponosom mogu reći da je i danas to zemlja kojoj su mir, bezbjednost, suživot, multietničnost i saradnja na ravnopravnim osnovama temeljna opredeljenenja. Opredjeljenja zasnovana na našoj tradiciji i istoriji i na kojima izgrađujemo modernu Crnu Goru- buduću članicu Evropske unije i NATO-a”, istakao je Orlandić.

Programi Univerzalne mirovne federacije se sprovode pod okriljem globalne mreže ambasadora mira čiji životi svjedoče o idealu života za druge i koji su posvećeni očuvanju moralnih vrijednosti, međuvjerske saradnje, međunarodne harmonije, obnove UN-a i uspostavljanju globalne kulture mira. 

Neki od lidera pomenute međunarodne organizacije su nekadašnji kongresmeni SAD-a Earl Hilliard i Matt Salmon, bivši ministar odbrane Holandije Dr. Willem Frederick van Eekelen, bivši predsjednici Ukrajine Leonid M. Kravchuk, Nigerije Ernest Adegungle O. Shonekan, Republike Albanije Alfred Moisiu, bivši premijeri Jordana El Fayez, Slovenije Anton Rop i mnogi drugi. 

Send this to a friend