Politika

Milačić: Đukanović odavno nudi našu obalu za NATO baze

“Radi konteksta, cijeli pasus: ‘Jaki čovek Crne Gore želi da po svaku cijenu progura učlanjenje u NATO da bi ojačao svoje poljuljane pozicije. Rusofilna opozicija zahtijeva referendum oko članstva u NATO, na kojem on skoro sigurno ne bi mogao da pobijedi. Stoga Đukanović polaže nade u većinu u parlamentu. Za njega bi mogle da budu od pomoći i NATO investicije. Stoga on već odavno nudi pojedine lučke gradove svoje zemlje kao potencijalne NATO baze’”, saopštio je Izvršni direktor Pokreta za neutralnost Marko Milačić.

On je dodao da je članak napisao Tomas Braj (Thomas Brey), koji se bavi fenomenom crnogorske podijeljenosti povodom NATO integracija.

Autor je, dodaje, dopisnik službene njemačke novinske agencije DPA.

“Riječ je o podatku koji ne dolazi od bilo koga, već od uglednog novinara ugledne njemačke agencije, koji je objavio ugledni njemački list, što upućuje na izuzetnu ozbiljnost iznijetih tvrdnji. Prvi put su sada, sa jedne tako ozbiljne adrese, potvrđene sumnje crnogorske javnosti, pa i Pokreta za neutralnost, da se u našoj vlasti i te kako ozbiljno razmišlja o izgradnji vojnih baza na našoj obali, ukoliko, eventualno, Crna Gora postane članica NATO saveza”, rekao je Milačić.

Pokret za neutralnost zato, istakao je, upozorava javnost Crne Gore o zakulisnim planovima Vlade Crne Gore “u vezi sa našim eventualnim članstvom u NATO, što smo, u drugim segmentima, imali prilike i da otkrijemo u aferi Depeša”.

Send this to a friend