Politika

Milačić: Ja sam dostavio diplomatske depeše

Milačić je saopštio da želi da demantuje da je riječ o neautentičnim dokumentima, kako se u više navrata moglo čuti.

“Dokumenta su potpuno autnetična i originalna, i prije nego su dostavljena glavnom udeniku lista Dan Nikoli Markoviću Pokret za neutralnost je do detalja i s više strana provjerio njihovu autentičnost. Dokumenta su, takođe, valjano interpretirana u dnevniku Dan, što je lako utvrditi prostim uvidom u njih i upoređivanjem s objavljenim tekstovima. Povjerljiva dokumenta nijesu, kako se to sada pokušava predstaviti u želji da se minimalizuje opseg afere, dio partijskih sukoba, već je riječ o klasičnom curenju iz srca cijelog sistema, a to, uz ostale provjere, slikovito prikazuje i podatak da se sva dukumenta ne tiču samo ministra vanjskih poslova. Naime, istraživanje javnog mnjenja koje je uradila agencija IPSOS za potrebe Vlade, koje je Vlada kanije falsifikovala i smanjila broj protivnika NATO integracija za 11 procenata (!), dokument je koji se tiče direkno vrha Vlade. Uz to, interna dokumenta koji će tek biti objavljena takođe pokazuju da nije riječ samo o ministru Lukšiću”, rekao je Milačić.

On je dodao da povjerljiva dokumenta ne potiču iz jednog izvora i da ih je u nekoliko posljednjih mjeseci dobio iz ANB-a, Savjeta za NATO, na čijem je čelu Milo Đukanović, i iz same Vlade.

“Izvori su kredibilni i svi do jednoga se nalaze na visokim pozicijama u sistemima u kojima rade. Identitet izvora neće, niti smije biti objavljen, zarad njihove lične bezbjednosti”, rekao je on.

Milačić je istakao da su dokumenta pokazala da naša Vlada, diplomatija i službe rade isključivo u partijskom interesu, interesu male grupe ljudi na vlasti.

“Drugim riječima, interna komunikacija najviših državnih funkcionera s međunarodnim faktorom se falsifikuje i lažno, u ovom ili onom obimu, interpretira zarad manipulisanja javnosti. Motiv za doturanje dokumenata javnosti je samo jedan – potreba i obaveza da javnost bude upoznata s manipulacijama funkcionera koji su plaćeni od novca poreskih obveznika”, dodao je Milačić.

On je naveo da želja ljudi, izvora koji su dali podatke, pokazuje da je i u njihovim redovima stvoreno ogromno nezadovoljstvo ovakvim metodom rada najviše državne vlasti – iza leđa građana Crne Gore.

“Curenje podataka na najbolji mogući način, osim što sadržaji dokumenata pokazuju da je riječ o manipulantima, na do sada neviđen način demonstrira koliko su nesposobni da štite ono što oni smatraju za državni intres. Pokret za neutralnost će, kako je i najavio, početkom sedmice podnijeti tužbu protiv Ministarstva vanjskih poslova i ministra Lukšića, koji je u jednoj od depeša brutalno, na stranoj teritoriji, denuncirao nevladine organizacije koje se protive ulasku u NATO savez”, saopštio je Milačić.

On je pozvao Vrhovnog državnog tužioca, prije svega zbog funkcije koju zauzima, da ih pozove i da mu prezentuju njihova saznanja.

“Riječ je tek o početku i ovakvih stvari će biti sve više”, zaključio je Milačić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vuk
Gost
Vuk

Zalostan si do Boga, casti mi
Zalostan si do Boga, casti mi! Radis poteze da budes relevantan a u stvari si nebitan. Ja se kladim da ti je kranji cilj da isprovociras drzavu da te uhapsi kako bi dobio kredibilitet da si “borac za ljudska prava i slobodu”, itd.

JOS JEDAN POGRESAN KORAK, Rumenko!

PREKOMORACANIN
Gost
PREKOMORACANIN

Meni je ovaj Milacic smijesan
Meni je ovaj Milacic smijesan lik.

PREKOMORACANIN
Gost
PREKOMORACANIN

Meni je ovaj Milacic smijesan
Meni je ovaj Milacic smijesan lik.

ilija radovic
Gost
ilija radovic

kakva vojska, o cemu pricaskakva vojska, o cemu pricas ti? 2000 ajvana koji na prijemnom deklamuju o eu i nato integracijama to ti je vojska? sve bot do bota a moguce da je jedan covjek ovaj raso i balsa jer je toliko providna i slicna prica kojom se zamjenjuje teza, sad je problem marko sto je objavio ove gadosti a… Više »

raso
Gost
raso

ovaj radi da destabilizuje
ovaj radi da destabilizuje CRNU GORU podanik,placenik spc i srbijanskih obavjestajnih sluzbi ,ne samo zbog ovoga ima jos toga

balsa
Gost
balsa

Odvratan si. Spijun.
Odvratan si. Spijun.

Anonimni
Gost
Anonimni

sto je u ovim depesama toliko
sto je u ovim depesama toliko kontroverzno?!? (ali ozbiljno).
tresla se gora, rodio se mis, a milacicev ego porastao jos malo

Anonimni
Gost
Anonimni

Tuzno je da se crnogorskaTuzno je da se crnogorska javnost divi Milacicu, upravo to govori na kojem smo nivou svjesti kolektivno. Sto se tice Milacica, volio bih da vidim komentar nekog psihijatra o njemu. Pretpostavljam da bi dijagnoza bila hronicni egocentrik koji bi u krv do koljena gazio samo radi svoje promocije. Ne zeli taj nikome dobro, ni sebi ni… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Ambicije pokreta zaAmbicije pokreta za neutralnost su da u jednom trenu preraste u politicku stranku, da sjede u skupstini i primaju astronomsku platu kao i ostali. To je jedini cilj i ambicija svih “opozicionara” Nece oni vlast, to je obaveza, odgovornost, mora da se radi i da se pazi sta se prica, oni oce da laju izdaleka i primaju dobre… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Tuzno je da se crnogorskaTuzno je da se crnogorska javnost divi Milacicu, upravo to govori na kojem smo nivou svjesti kolektivno. Sto se tice Milacica, volio bih da vidim komentar nekog psihijatra o njemu. Pretpostavljam da bi dijagnoza bila hronicni egocentrik koji bi u krv do koljena gazio samo radi svoje promocije. Ne zeli taj nikome dobro, ni sebi ni… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Ja bih se zakleo da ti nemas
Ja bih se zakleo da ti nemas blage veze s tim, nego si samo zeljan paznje u medijima

Crnogorac-patrijota
Gost
Crnogorac-patrijota

Milačiću srami se. Hoćeš daMilačiću srami se. Hoćeš da nam brukaš državu koju smo stolikom mukom napravili. Patrijote ti to neće dozvoliti. Bijo si spiker, vrati se na taj posa a ne da nam ometaš evropski put.Patrijotizam je ono što ti nemaš i nikada neće imati jer Crnu goru ne nosiš u srcu kao ja.Svi mi Milovci smo patrijote a… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

hehe,neka de crbine,providan
hehe,neka de crbine,providan si!

CG
Gost
CG

Svaka ti cast Marko! Ti si
Svaka ti cast Marko! Ti si jako OBRAZOVAN i POSTEN mladic! Protiuv ovih sa vlasti samo tako! NIKAD U FASISTICKI NATO SAVEZ!!!!! OTPOR!!!!!!!

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

nikisic – polusvijet su tvoji
nikisic – polusvijet su tvoji niksicani sto dodjose na vlast u dzemper i ovo nas pljackaju 30 godina. i tni nekom da kazes polusvijet. no vi ste navikli na gospodare u niksic , to vam je u genima

niksic
Gost
niksic

Sto bi braca srbi rekli
Sto bi braca srbi rekli,polusvet,ko je ovaj,sta radi cime se bavi,ko stoji iza njega,koliko znam,cujem,vidim,potupuno bezvrijedan lik,sta uhapsili ga jednom,pa izigrava heroja,mucenika,ma dajte

Pisarnica
Gost
Pisarnica

MM je kao mali nedjelju dana
MM je kao mali nedjelju dana proveo pod satorom ispred zgrade “Pobjede” dje je sa tatom strajkovao povodom dodjele nekog stana. Mislim da je ta trauma iz Mas’inog djetinjstva urezala dubok trag na njegov dalji zivot.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ti jadan nijesi u stanju kilo
Ti jadan nijesi u stanju kilo leba otic da kupis u pekaru a da te ne uhapse usput, a kamoli da dostavljas depese.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ne griješite dušu upoređujući
Ne griješite dušu upoređujući Milačića sa Snoudenom. Snouden je bio profesionalac i specijalista u IT. Ovaj Milačić je kobajagi neko, a dokumenta su mu dostavljena kao saradniku kampanje protv NATO. Ko vuče konce ovog piona i ostalih svima je valjda jasno.

gutko
Gost
gutko

Ti si ih dostavio koliko sam
Ti si ih dostavio koliko sam ih i ja dostavio. Prvo podji kod izabranog dr. da ti hitno da uput za specijalistu. Ozbiljno si bolestan, ovo ti je dobronamjeran savjet. Koja ce ti biti sledeca glupost, jedino tako mozes doci u medije. Potrosen si sa tim trikovima.

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

a vidji vidji kako su se
a vidji vidji kako su se milovi botovi aktivirali na ovi topik. narod 70 posto protiv Nato-a a odje svako klice za. i jos prijete zatvorom ovom momku a oni podrzavaju kriminalce. ZASTIDJE od kvazi drzave

CRNOGORAC podgorica
Gost
CRNOGORAC podgorica

SVAKA CAST MARKO !! ne
SVAKA CAST MARKO !! ne zamjeri na negativnim komentarima , jer je u montenegro cojstvo , hrabrost i kultura davno umrlo , a ja mislim da nije nikad toga ni bilo ovdje. Ti si hrabar covjek i ovakva jadna drzava te ne zasluzuje

forza Mne
Gost
forza Mne

REALNO NEBITAN LIK. Ali muREALNO NEBITAN LIK. Ali mu priznajem veliki zar u borbi i vjeruje svojim idealima sa kojima se ja ne slazem ali je nasa administracija prepuna drustvenih parazita od kojih mi normalni ne mozemo da dodjemo do izrazaja. I onda se cudite sto ima toliko protivnika Nato-a kad kampanju vode neozbiljni i ne kreativni ljudi. Nazalost isto… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Kakva borba da se CG ne
Kakva borba da se CG ne pridruzi razvijenom svijetu.Bolje biti Neutralan I biti protiv razvijenih drzava kao Kuba,S.Koreja,Bjelorusija,Rusija I sl…

padre
Gost
padre

kakav je ovo brav,reklamni
…moj Milačiću bitno je ko je tebi dostavio podatke,đe je šuplje u ANB.mada,možda je postojala i namjera,da ti u suštini nebitni podaci,nađu put do javnosti!

Anonimni
Gost
Anonimni

Ako je nebitan i bezopasan MM
Ako je nebitan i bezopasan MM zasto mu Milovci prijete.Ne valja sto dozvoljavate komentare u kojima se prijeti.MM je iznio svoje misljenje i u demokratiji se na to odgovori argumentovano.Poziv na otkrivanje i slanje u zatvor podseca na INFORBIRO ,UDBU i ostalo zlo sto je haralo u SFRJ .

Anonimni
Gost
Anonimni

Neki rezimski bot i olos
Neki rezimski bot i olos napisa ovdje nedavno da Milacicu fali testosterona a on vam ga DRPSovci uvali ohoho.
Ogromna vecina naroda je ptotiv clanstva u

dajdo
Gost
dajdo

Ako je ovo istina o cemuAko je ovo istina o cemu prica ovaj Milacic, pod hitno svi ostavke, gospodo iz vrha Drzave, znaci i sutra ce se naci neki Milacic i o drugim stvarima, strogo pov. Ako ovo ne izvedete na cistac, onda se pakujte i idite sto dalje.Znaci cio lanac je u igri, pa pocnite od ministra,pa zavrsite sa… Više »

Milovac
Gost
Milovac

Otrićemo Milačiću ko ti je
Otrićemo Milačiću ko ti je dao dokumenta i svi će u zatvor.Ti si se mnogo osilio, bolje ti je da pripaziš malo.Niko nas neće spriječiti da udjemo u NATO, a imamo podršku i u skupštini CG.
Radite protiv interesa CG, sram da vas bude.

nidzo
Gost
nidzo

Bravo, bravo, bravo hrabri momce.
Bravo, bravo, bravo hrabri momce.

GOGA
Gost
GOGA

SVAKI PUT IH DEMANTUJU IZ EU
SVAKI PUT IH DEMANTUJU IZ EU I NATO-a ALI ĐŽABA MARKO MILAČIĆ JE UPAO U MREŽU SPC I OPOZICIJE.

Anonimni
Gost
Anonimni

Rumenko je zeljan medijske
Rumenko je zeljan medijske paznje,laze kao I uvijek I sve sa nekim senzacionalizmom.Ovakvi tipovi rade za rezim a izigravaju zrtve

Sloboda
Gost
Sloboda

Bravo Marko, bravo Pokret !
Bravo Marko, bravo Pokret ! Istrajte u vašoj borbi ! Vi ste jedina i zadnja nada ovom napaćenom i obezpravljenom narodu ! Diginte Crnu Goru na noge, vrijeme je ! Još jednom bravo za ljude iz Pokreta, i tebe Marko !

Cirkusant
Gost
Cirkusant

MM, vjeciti anonimus koga
MM, vjeciti anonimus koga niko van CG kleronacionalista ne dozivljava ozbiljno, po ntni put se pokusava ugurati na CG medijsku scenu pokusavajuci sa sebe stresti debele naslage prasine zaborava.

Laki
Gost
Laki

Naprijed NVO,Pokret za
Naprijed NVO,Pokret za neutralnost! Šta će nam sloboda medija ako u većem dijelu smiju da prenose samo laži političara. Veoma često se “pokrivaju” floskulama i vrše golu propagandu stavova od koje samo oni imaju koristi.

Anonimni
Gost
Anonimni

E Milacicu, ti si potrosen
E Milacicu, ti si potrosen igrac. Istima si ti valjao do skoro, isti si kao ovi sto vladaju. Ovo sto sad kao radis protiv njih, to je licne prirode, to je ogorcenost jer si odbacen od njih.

Mara
Gost
Mara

Nebitan lik, željan medijske
Nebitan lik, željan medijske pažnje.

Anonimni
Gost
Anonimni

a bolje ruski špijun no
a bolje ruski špijun no turski vazal ili austrougarski lakej

Mico
Gost
Mico

Ajde Marko pokazi nam kopije
Ajde Marko pokazi nam kopije dokumenata pa da ti povjerujemo.Ovako mogu i ja tvrditi da sam ih dostavio.

Anonimni
Gost
Anonimni

Interes Crne Gore je NATO, to
Interes Crne Gore je NATO, to je dugorocni drzavni interes. U suprotnom Crna Gora ce prije ili kasnije biti pod direktnim ruskim ili srpskim uticajem. Neutralnst u nasem slucaju je nemoguca, neutralnost kosta. Posebno je simptomaticno da Pokret za neutralnost predvode unionisti i anticrnogorski orijentisani celnici.

Razmisli malko
Gost
Razmisli malko

Anonimna bistrino kažeš daAnonimna bistrino kažeš da ćemo bez NATO-a potpasti pod uticaj Rusije ili Srbije! Samo da te podsjetim da je nezavisna CG glasala za nezavisnost Kosova po ugledu na EU, da podržava sva bombardovanja u svijetu po uzoru na EU i NATO, da se mi iako tobože nezavisna država ne pitamo više no pjan s gaćama. Ja sam… Više »

Kloaka
Gost
Kloaka

Prebistar si Risto. I saPrebistar si Risto. I sa svojim cetnicko-informbirovskim drustvom do zlaboga transparentan. Kao pandan NATO-u iz pocetka ste krenuli sa pricom o Majci Rusiji. Pa vas ruski ambasadori iz zemlje i obliznjeg inostranstva ubise u pojam. a vec neko vrijeme vi posrbice zagovarate pricu o tkz ‘neutralnosti Crne Gore’. Neutralnost na Balkanu! Valjda nesto kao Svajcarska. A… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

@ Razmisli malko@ Razmisli malko Nema potrebe za vrijedjanjem, svi komentari su anonimni. Crna Gora se u pogledu priznavanja nezavisnosti Kosova ponasala u skladu sa svojim interesima. Srbija je de facto priznala nezavisnost Kosova. Pa, evo recimo da mozda i grijesim za zavisnost od Rusije i Srbije, u ovom momentu. Na dugi rok sam mislio prije svega. Kljucno je da… Više »

Ipak razmisli
Gost
Ipak razmisli

Kao prvo normalno je da iakoKao prvo normalno je da iako neutralni imamo vojsku koju , kakva je takva je, imamo i sad. Kao drugo za svoju vojsku ćemo izdvajati koliko možemo, a svaki građanin je vojnik ako zatreba dok za nato treba godišnje izdvajat poprilične cifre i tu nema odstupanja. Kao treće mnogo manja mogućnost da se umješamo u… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Rijetko iritantan lik.
Rijetko iritantan lik.

Anonimni
Gost
Anonimni

Bravo za Pokret ! Sjajan
Bravo za Pokret ! Sjajan posao radite ekipo!!!

nikola nikolic
Gost
nikola nikolic

Marko svaka ti cast , pravi
Marko svaka ti cast , pravi si naslednik Tadijin a bogami i Marka Miljanova koji se usudio kao i ti da ponizi dvor.Marko tvoja hrabrost dokazuje da si pravi Crnogorac i da nam vracas vjeru u Crnu Goru.Pocinje polako ponos da nam se vraca uz tebe je cijela postena Crna Gora.

petar.montajero1
Gost
petar.montajero1

marko,ti si lijep, mio, drag
marko,ti si lijep, mio, drag i simpatican covjek, ali, sjedi smirom i ne pr…ci svasta.

N
Gost
N

Hm.. Ako kaze da se radi u
Hm.. Ako kaze da se radi u interesu jedne partije, a DPS vodi MIP, onda on ukazuje na “izvore” – SDP?

Banjora
Gost
Banjora

Kakvi su kadrovi u ovim svim
Kakvi su kadrovi u ovim svim službama sigurnosti nije ni čudo što im se ovo dešava. Pa njih razbija jedan relativno skromnih mogućnosti novinar. Što im onda mogu da rade obučene službe ili kriminalci. Problem je u sistemu koji produkuje kadrovsku-nepatriotsku politiku!

neko iz mase
Gost
neko iz mase

e ovo je pravi Ruski špijun,
e ovo je pravi Ruski špijun, braća Rusi mu dali velike pare i sad glumi demokratu, previše providno i jeftino

Anonimni
Gost
Anonimni

Svaka čast Pokretu za
Svaka čast Pokretu za neutralnost!

Anonimni
Gost
Anonimni

Milacicu….covjek uvijek
Milacicu….covjek uvijek moze da bira sta ce da bude u zivotu !

Anonimni
Gost
Anonimni

Kako to? Evo veli tvoj
Kako to? Evo veli tvoj saborac Blagoje Grahovac da su depeše dostavili ljudi bliski Roćenu i Milu. Logično bi bilo sad tebe pitat jesi li Milov ili Roćenov čovjek?

Tanjita
Gost
Tanjita

da i mi dobijemo Snoudena
da i mi dobijemo Snoudena jednom!!! Bravo! OTPOR!

Hehe
Gost
Hehe

Wannabe aktivista homofob.
Wannabe aktivista homofob. Dobro je, ipak, da se vidi đe je sve sistem šupalj. Možda se i uradi nešto oko toga.

Knelaš
Gost
Knelaš

Marko svaka ti čast na
Marko svaka ti čast na hrabrosti i upornosti! Ne znam samo koliko zaslužujemo da nas iko pokušava vadit iz brloga u kojem se nalazimo. Eto možda zbog predaka mada se i njih pojedini odriču.

Zare
Gost
Zare

Sto im radis Milacicu, svaka
Sto im radis Milacicu, svaka cast!

Send this to a friend