Politika

Milačić: Još jedan šamar domaćim atlantističkim propagandistima

Milačić navodi da ne čudi Olandov stav imajući u vidu trenutnu geo-političku situaciju, prije svega dešavanja u Ukrajini.  

Dodaje da prvi čovjek Francuske ovom izjavom pokazuje svijest da je vašingtonski plan o žestokom sukoboljavanju sa, prije svega – Rusijom, poguban po Evropu.  

“Oland je kazao još nešto izuzetno važno, što se nedovoljno ističe. Rekao je da zvanični Pariz “pridаје vеliki znаčај usаglаšеnоsti izmеđu djеlоvаnjа NATO-a i stvаrаnjа јеdinstvеnоg sistеmа оdbrаnе Еvrоpskе uniје“. Dakle, pomenuo je, veoma indikativno, građenje evropskog sistеmа оdbrаnе, što je već, u zapadnim medijima pod kontrolom NATO lagera, primijećeno kao doza odstupanja od “zajedničke stvari”, atlantističke cosa nostre”, rekao je je Milačić.

Milačić smatra da je ta izjava, kao i ona o stopiranju proširenja NATO saveza,  i te kako blagotvorna i dobrodošla u moru onih koje propagiraju “zaoštravanje, huškaju na planetarni rat i negiraju dostojanstvo Evrope”.

“Ta doza ispoljene želje za evropskim suverenitetom u odnosu na donosioce odluka u Vašingtonu – istina: stidljiva i daleko slabijeg intenziteta od one koju je demonstrirao Šarl De Gol – ipak je veoma ljekovita i pogoduje stavovima većine građana Crne Gore, koje promoviše i Pokret za neutralnost. Naročito u onom dijelu u kojem se zalažemo za crnogorsku neutralnost, koja će biti (za)garantovana od strane Evropske unije što, kao mogućnost, i stoji zapisano u krovnom aktu EU, Lisabonskom ugovoru, a što je poznatije kao irska klauzula”, naglasio je Milačić.

Prema njegovim riječima, nacionalni koordinator za NATO Veselin Garčević ovim povodom daje izjavu  za koju, kako ističe, Crnom Gorom već kruži vic da je ni on sam nije razumio. 

“U želji da demantuju ono što se ne može demantovati – jer je Oland bio više nego direktan – crnogorski režim je preko Garčevića poslao poruku da je Olandova izjava data “u dijelu razgovora koji se odnosio na krizu na evropskom tlu”, te da se time, navodno,  ne odnosi na našu zemlju. To, u kom dijelu razgovora je izrečena poruka, i sve da je tačno, blago rečeno, nema nikakve veze sa suštinom poruke predsjednika Francuske. Rečeno je ono što je rečeno, a to je da Francuska u ovom trenutku ne želi širenje NATO saveza”, kazao je Milačić.

Garčević, smatra on, koristi klasični propagandni trik kada kaže da su “kontaktirali i jedan broj naših partnera čije je mišljenje podudarno sa ovim”.

“Na koncu: da se crnogorski građani (osim što većinski ne podržavaju NATO integracije), zbog svega navedenoga, već uveliko sprdaju sa NATO propagandistima, najbolje je oslikano u šali koja se pojavila ovih dana. Naime, kada nekoga nema, kada ne dolazi, sada se može reći: “Nema te ka’poziva za (NATO) članstvo“”, zaključio je Milačić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mirko CT
Gost
mirko CT

Bravo Marko. Sjajno saopštenje.
Bravo Marko. Sjajno saopštenje.

Fransoa
Gost
Fransoa

@Psihološkinja Za tebe je
@Psihološkinja Za tebe je Oland isto minorna osoba? Ali ti je zato Đukanović glavni mužijak pretpostavljam? E jada tvog! Milačiću, odlično je sve što radiš i ti i Pokret za neutralnost! Vi ste svijetla tačka ove tamne, korumpiranje i mediokritetske političke scene! Samo naprijed!

Marko Danilović
Gost
Marko Danilović

Monoran!!! Edipovac!!
Monoran!!! Edipovac!!

mne33
Gost
mne33

Hahaha, ovi su vidim jedva
Hahaha, ovi su vidim jedva cekali da e uhvate za nesto da danima trube po medijima kako nema nista od NATO-a. Sta ce jadnici, kad nemaju druge argumente nego cekaju da iozvlace iz konteksta bjelosvjetske price.

Nikolaj
Gost
Nikolaj

Bravo!
Bravo!

Anonimni
Gost
Anonimni

hahahahahahahahahahahah
hahahahahahahahahahahah
kako je dobra ova fora na kraj
hahahahahahahahahahahaha
Milačiću zezalice

Send this to a friend