Politika

Milačić: Ukoliko uđe u NATO, Crnoj Gori prijeti Rusija

Pokret za neutralnost je, nakon višemjesečnih priprema, započeo kampanju “Proljeće neutralnosti” kako bi predstavio građanima ideju neutralnosti kao najracionalniji i najpravedniji spoljnopolitički put Crne Gore, prenosi agencija MINA.

Milačić je danas, tokom Građanskog sata u CDT-ovom Info centru, kazao da se građani susrijeću za ozbiljnom i elitističkom kampanjom u ime članstva u NATO na koju se, kako je naveo, troše stotine i stotine hiljada eura.

“Imali smo priliku da čujemo nacionalnog koordinatora za NATO kako u pozdravnom spotu kaže da će razgovarati sa građanima ako se sretnu po kafićima i restoranima. To dovoljno govori o konceptu i prirodi te kampanje”, kazao je Milačić, prenosi portal CDT-a.

On smatra da to sve ne bi bilo problematično “kada se ne bi trošile pare građana”.

Na pitanje kako se finansira Pokret za neutralnost, Milačić je kazao da većinom troše svoj novac što, kako je naveo, pokazuje tragediju gdje se Crna Gora nalazi kao društvo.

“Ponosni smo što iza nas niko ne stoji. Na primjer, prijatelji su nam pozajmili kombi za kampanju. Sve smo odradili u nature”, rekao je Milačić.

Članica Upravnog odbora Pokreta Jovana Duković rekla je da se u Crnoj Gori ne pravi jasna razlika između pojmova “nesvrstanost”, “neutralizovanost” i “neutralnost”.

“Neutralizovanost je samoproglašenje neutralnosti, što je slučaj Srbije i Moldavije. Mi se za takav koncept ne zalažemo. Mi ne želimo takvu Crnu Goru. Za neutralnost su važne garancije. Dakle, garancije Ujedinjenih nacija, Sjedninjenih Američkih Država, Kine, Evropske unije (EU)”, objasnila je ona. 

Duković je ocijenila da za Crnu Goru treba primarno stvoriti preduslove za kvalitetno pristupanje EU.

“Građani su slabo informisani članom 42 Lisabonskog ugovora koji kazuje da napad na jednu članicu EU znači napad na sve članice, koje su dužne da pomognu toj zemlji“, navela je ona. 

Iz Pokreta za neutralnost su poručili da će se izboriti da se o pitanju NATO-a odlučuje na referendumu, po fer i demokratskim uslovima, bez zloupotreba.

Na pitanje zašto u Pokretu nijesu napravili studiju o troškovima neutralnosti, Milačić je kazao da je to ozbiljna studija.

“Slažem se da treba da je imamo, ali to košta, zato je već nemamo”, objasnio je Milačić i najavio da će Pokret u maju izraditi studiju u neutralnosti u kojoj će biti precizni podaci o troškovima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko gazivoda
Gost
marko gazivoda

Neshvatljivo je da neko saNeshvatljivo je da neko sa ovakvim referencama kakve ima Milačić može biti novinar. I to još sa ambicijama da uredjuje naše živote. To je najbolji dokaz da smo kao društvo nezreli i da ne znamo da prepoznamo vrijednosti. Nadam se da će vrijeme pred nama osvijetliti do kraja namjere, činjenje i neznanje ovakvih ljudi. Nije problematično… Više »

Vuk
Gost
Vuk

A sto ce kukavac, dobi grdne
A sto ce kukavac, dobi grdne bore od NATO pakta, i ne moze dvije logicne svezat, ali pozira veoma dobro! To mu se mora priznati.

prc
Gost
prc

nas i NATO-a 800 miliona
nas i NATO-a 800 miliona

Mirotvorac
Gost
Mirotvorac

Bravo za mladu ekipu. Sve
Bravo za mladu ekipu. Sve više mi se dopadate!

Tamara Z.
Gost
Tamara Z.

Svaka čast Milačiću!
Svaka čast Milačiću! Neutralna Crna Gora!!!!

Anonimni
Gost
Anonimni

Najveća prijetnja Crnoj Gori
Najveća prijetnja Crnoj Gori su kvaziintelektualci i usijane/utripovane glave, kao ovaj Marko.

bilj kljintonj
Gost
bilj kljintonj

Da Nato banditi nisu potpalili Ukrajinu,Rusi ih nebi dirali
Da Nato banditi nisu potpalili Ukrajinu,Rusi ih nebi dirali

explicit
Gost
explicit

Nato je svojim aktivnostima gurnuo Ukrajinu u PROPAST
Nato je svojim aktivnostima gurnuo Ukrajinu u PROPAST

antiNato
Gost
antiNato

Nato je prijetnja mira u cijelom svijetu.Izazivač ratova
Nato je prijetnja mira u cijelom svijetu.Izazivač ratova

Anonimni
Gost
Anonimni

Prisustvovao sam danas info
Prisustvovao sam danas info satu. Sjajna, opustena atmosfera. Svaka cast mladoj ekipi koja se bori za casnu i postenu stvar!

Anonimni
Gost
Anonimni

Bravo za Pokret .
Bravo za Pokret .

Miluutin
Gost
Miluutin

Pa zar Milacic nije rusofil?
Pa zar Milacic nije rusofil? Ovim ispada da je rusofob!

Anonimni
Gost
Anonimni

Istrgnuto iz konteksta.
Istrgnuto iz konteksta. Novinarska posla

Anonimni
Gost
Anonimni

Iako je ovo i vise nego
Iako je ovo i vise nego ocigledan klasican spin, smatram da CG ne treba da se priklanja ni Rusiji ali ni NATO-u. Sve u svemu, ispravan stav

Anonimni
Gost
Anonimni

Nikad u NATO. Never in NATO
Nikad u NATO. Never in NATO

Anonimni
Gost
Anonimni

Aferim. Dobro razmisljanje
Aferim. Dobro razmisljanje

Anonimni
Gost
Anonimni

Ja sam čuo da je Rusija
Ja sam čuo da je Rusija izjavila da ako Crna Gora uđe u NATO da će baciti Atomsku bombu na nas. Problem je što smo previše mala država pa bi nas promašili zbog greške u GPS-u.

Hmmm..?
Gost
Hmmm..?

Razlog vise da udjemo u NATO!
Razlog vise da udjemo u NATO! Dakle, nedodirljivi smo. A Rusi, ako ih imaju za bacanje, neka je frljeknu. Nego, kad nas promase, dje ce im pasti? U cije dvoriste?

Nikolajevič
Gost
Nikolajevič

Pa logično da bi Crna Gora
Pa logično da bi Crna Gora bila legitimna meta! NE u NATO!

More Marko ne ori drumove
Gost
More Marko ne ori drumove

Ma nagrdice nas Rusija.
Ma nagrdice nas Rusija. Clanovi NATO su i Grcka, Poljska, Ceska, Slovacka, Rumunija, Albanija, Bugarska, pola ovih drzava su bile dio bivseg SSSR pa im Rusija evo nista ne radi niti im prijeti kakva opasnost, a bas ce Crnu Goru da nagrde, mnogo smo im mi vazni.

ljubitelj budala
Gost
ljubitelj budala

Pročitaj još jednom svojPročitaj još jednom svoj komentar, možda ukapiraš što si napisao. NATO se širi zbog Rusije. Nije Rusija bila do sad nikakva opasnost po zemlje koje si ti nabrojao, a bogami ni za ostale. NATO je prijetnja miru, jer što je do sada dotakao sve je pretvorio u pustoš. Narod u svim tim nesrećnim zemljama (Irak, Libija; Sirija,… Više »

Ministar nitkova
Gost
Ministar nitkova

Crna Gora ima srecu da se neCrna Gora ima srecu da se ne granici sa Doticnom. Jer u Knjizi Ponasanja Doticne stoji da komsistvo sa Doticnom joj daje pravo da ti rusi ogradu, silom ili milom otcjepljuje dio placa, izvodi radove na istom u mjeri svoga raspolozenja… Graja ostalih komsija koji gravitiraju tome dijelu grada ne dotice Doticnu. Moras biti… Više »

bd
Gost
bd

a on na slici tako zamišljen,
a on na slici tako zamišljen, pa još izvršni direktor pokreta za neutralnost,, ooooo Bože đe smo ovo

Anonimni
Gost
Anonimni

Goni se bre buzdovane sa
Goni se bre buzdovane sa tvojim idiotizmom i ruskom pretnjom!

Koliko su rubalja (ili eura) dobio od bacuske?

dadjo
Gost
dadjo

Ma odakle ti oliko pameti
Ma odakle ti oliko pameti Milaca, tebe i tvom pokretu.Dobri nema sto, numero uno, ali za izbjegavanje.Mora da ti je savjetnik ona pamet iz Cetinja,Batricevic.

Milan Perovic
Gost
Milan Perovic

Sobzirom ko analizira i daje
Sobzirom ko analizira i daje izjavu, ovo treba izmjestiti iz politike u zabavu.

Send this to a friend