Politika

Milić i Damjanović u dva poslanička kluba?

Problem je, pišu Dnevne novine, što predsjednik SNP Srđan Milić ni nakon veoma lošeg rezultata na izborima od 16. oktobra, kada je ova partija, u okviru koalicije “Ključ” osvojila svega tri poslanička mjesta, ne zakazuje sjednicu Glavnog odbora na kojoj bi se analizirali rezultati izbora. On, prema saznanjima Dnevnih novina, očigledno čeka konstituisanje novog saziva Skupštine Crne Gore kako bi verifikovao poslanički mandat. I pored toga, međutim, može doći do nove podjele među tri poslanika koje će imati SNP.

Ne želi da dijeli partiju, ali će morati

Izvor Dnevnih novina tvrdi da Aleksandar Damjanović, u ovom trenutku, ne želi da da bilo kakav alibi Srđanu Miliću u njegovom pokušaju da ostane na čelu SNP-a.

“Damjanović ne želi da bude začetnik nove podjele u ovoj partiji. Njegov cilj je da članstvo uvidi kuda Srđan Milić vodi ovu partiju. Ipak, ako bude morao da ide na podjele – ići će”, tvrdi izvor Dnevnih novina.

Mnogi tumače sastanak visokog funkcionera i budućeg poslanika Socijalističke narodne partije Aleksandra Damjanovića, u ponedjeljak uveče, u podgoričkom restoranu “Vuk”, sa predsjednikom Demokratske narodne partije Milanom Kneževićem i njegovim zamjenikom Predragom Bulatovićem, kao uvertiru u nove podjele u SNP-u.

Prema pouzdanim informacijama Dnevnih novina, njih trojica su, osim analize proteklih izbora, govorili i o mogućnosti da Damjanović i eventualno još jedan poslanik izađu iz poslaničkog kluba “Ključa” i priključe se poslanicima Demokratskog fronta. Do definitivnog dogovora još nije došlo iz dva razloga. Prvi je što Knežević i Bulatović ne mogu o tome da odlučuju bez dogovora u Predsjedništvu Demokratskog fronta, a drugi je što Damjanović insistira da se o tome dogovor, eventualno, postigne nakon konstituisanja novog saziva Skupštine Crne Gore.

Aleksandar Damjanović se juče nije javljao na brojeve telefona koji su poznati redakciji.

Inače, sukob Damjanovića i Milića traje još od posljednjeg kongresa partije, kada su mnogi očekivali da se Milić ne kandiduje, a da za predsjednika bude izabran Damjanović. Posljednje veće neslaganje zabilježeno je kada je SNP pregovarala sa Demosom, GP URA i SDP o ulasku u Vladu. Tada je na sjednici GO SNP Damjanović odustao od ministarske pozicije jer njegove kolege nijesu pristale da istog dana dogovore ko je njegov nasljednik na mjestu poslanika i šefa kluba SNP-a u Skupštini, kao ni ko bi ga zamijenio na čelu Odbora za finansije i budžet. 

Damjanović je izlazeći sa sjednice GO SNP-a poručio:

„Bez mog odobrenja ne smijete me predložiti za ministra finansija“.

On je nakon toga poslao kratko pismo kolegama.

“Obavještavam vas da, iz razloga koje sam javno iznio na sjednici Glavnog odbora SNP-a, održanoj 28. aprila ove godine u Podgorici, ne prihvatam kandidaturu za ministra finansija u Vladi Crne Gore”, kaže se u pismu Damjanovića upućenom Glavnom odboru SNP-a.

U svakom slučaju, pred nekada najjačom opozicionom partijom u Crnoj Gori je burna jesen. Klupko je počelo da se odmotava, a problem u SNP-u će biti riješen ili na sjednici Glavnog odbora, ili nakon konstituisanja novog saziva Skupštine Crne Gore.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Damjanović u DF-u? Neko je,Damjanović u DF-u? Neko je, zaista, previše maštovit. Damjanović je moderni političar i šteta što još takvih političara nemamo u Crnoj Gori. Pogriješio je što se odavno nije razišao sa Milićem, o kojem je zaista suvišno bilo šta govoriti. Milić da ima imalo morala odavno bi se povukao sa mjesta predsjednika SNP-a i prepustio tu partiju… Više »

Srđa
Gost
Srđa

Milić je ni voda ni vino.
Milić je ni voda ni vino. Podjele su tu partiju dovele do nule. Više nema šta da se dijeli.

Anonimni
Gost
Anonimni

Ne bi bilo gubitnickeNe bi bilo gubitnicke koalicije Kljuc,da Sasa i Danilovic, prouduzene ruke rezima, nisu skovale plan da kroz ovu koaliciju uniste SNP. Malo li je sto je cistim SNP glasovima DEMOS dobio 4, a URA 2 mandata, malo li je Sasa sto si SNP spustio na 3 mandata, nego hoces da i ova 3 otmes SNP-u. Sram te… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Ovo znači da glasovi Ključa
Ovo znači da glasovi Ključa treba da odu DF-u? Aleksandre, mi koji smo glasali Ključ, nismo podržali DF, odakle ti pravo na ovakvo nešto? (naravno ako je info tačna)

Mico
Gost
Mico

Rusi Bulatovicu opoziciju, ma
Rusi Bulatovicu opoziciju, mada ni tvoja do zore nece goreti.

Mijat
Gost
Mijat

Peđa Bulatović je
Peđa Bulatović je specijalista ra razdore, đe upre razara………preletač

Anonimni
Gost
Anonimni

Sasa je nesto najvrednije stoSasa je nesto najvrednije sto SNP ima i oni ga prosto ne zasluzuju. O Milicu je izlisno bilo sta govoriti. Cudi me samo, znajuci Damjanovica kao vrsnog strucnjaka, sta je do sada radio u SNP-u i zasto sam ne okupi ekipu i napravi kredibilnu pariju koja ce nesto znaciti u CG. SNP je Milic odveo na… Više »

Mico
Gost
Mico

A sto radi Pedja.Narode pa on
A sto radi Pedja.Narode pa on je Damjanovica izrodio, da se ne zaboravi Sasa je Pedji bio sef kabineta nekada.

Majo
Gost
Majo

Damjanivucu ne dozvoli da ti
Damjanivucu ne dozvoli da ti se sinovi st8de, kao sto se stidi citavo pleme 9d Bulatov8ca.Pitaj se kad ce Pedja da prestane sa rusenjem Snp-a

Peko Popović
Gost
Peko Popović

Sjede u kafani i to je znakSjede u kafani i to je znak da se SNP dijeli? Prije će biti da neko izmišlja stvari da bi se skrenula pažnja sa teorirstičkog cirkusa. Milića, čak i kad bi trebalo da ga sklanjaju, mogu da ga sklanjaju samo kad prođe ovo vanredno stanje, a ne u toku njega. Ko to čini sada… Više »

Anonimni
Gost
Anonimni

Saša koliko si bio dana u SNP
Saša koliko si bio dana u SNP bez debele plate?

Anonimni
Gost
Anonimni

DAMJANOVIĆ SE SVETI MILIĆU I
DAMJANOVIĆ SE SVETI MILIĆU I SNP-U ŠTO JE NA KONGRESU DOBIO MINIMALNU PODRŠKU. ZBOG SUJETE BI UNIŠTIO CIJELI SNP

Opaaa
Gost
Opaaa

Milo i Sveto u jedan zatvor!
Milo i Sveto u jedan zatvor!

Zabjelo 13
Gost
Zabjelo 13

Damjanović kao neće podjele u
Damjanović kao neće podjele u SNP, a ovamo tajno šuruje sa Peđom Bulatovićem. E, propalo se.

Anonimni
Gost
Anonimni

Damjanoviću, aj polako kući.
Damjanoviću, aj polako kući. Dosta si štete već nanio i SNP-u i opoziciji.

Anonimni
Gost
Anonimni

Svi znaju da je Damjanović
Svi znaju da je Damjanović spavač DPS-a u redovima opozicije.

minjon
Gost
minjon

Damjanovic je jedan veomaDamjanovic je jedan veoma sposoban i pametan covjek,bez dlake na jeziku,ali veoma odmjeren u izjavama koje su uvijek potkrijepljene cinjenicama.Nesreca SNP-ea je sto ih vodi Srdjan Milic.Na ovim izborima on je sahranio SNP.Da se prikljucio DF danas bi imali drugu situaciju.Mnogo ljudi zbog Milica nije izaslo na izbore.Damjanovicu zelim ti svu srecu i izaberi ono sto smatras… Više »

Send this to a friend