Politika

Miljanić: Krivokapić štiti Sedmi bataljon od državnih institucija

“Sjetimo se samo kako je hvalio njihove proteste, opisujući ih kao: građanske, demokratske, masovne… Sjetimo se svih tih dana kada je jednom nogom bio u šatoru, a drugom nogom u toplini svog kabineta i u dubini svog umišljaja okružen brojnim zastavama. U želji da im se što više dopadne, da se ne bi makar pojavili u sali kod njegovog skorog, izvjesnog razrješenja”, rekao je Miljanić. 

Ko se nadao, ističe on, da će Krivokapić da štiti prisustvo Sedmog bataljona od državnih institucija.

“Očekivalo se da danas Krivokapić osudi vulgarni, nasilnički, primitivni performans Demokratskog fronta, koji je bio jasan izraz nemoći i odsustva i elementarnog i ljudskog i političkog dostojanstva.  Performans koga bi se postiđela svaka neformalna navijačka grupa, a ne politička partija koja troši milione građana Crne Gore”, dodao je Miljanić.

Znao je Krivokapić, naglašava pn, da javno osudi benigne, čak i neke komične slučajeve u Skupštini, “a jučerašnjem primitivizmu i šenlučenju u crnogorskom domu demokratije, dao je dozvolu za ulazak i blagoslov”. 

“Šta se desilo sa Krivokapićem da se na desetogodišnjicu državnosti krije u kabinetu, a da mu fotelju čuva sedmi bataljon? Šta je sljedeći korak? Šta će im dopuštiti? Da okreću prase u plenarnoj sali? Samo da bi dobio milost DF-a od debakla u skorom izvjesnom razrješenju”, zaključio je Miljanić.

 

Send this to a friend