Politika

Milošević, Ašanin i Balota novi direktori

 

Izvor Pobjede iz vrha „trojke” je kazao da će bivši funkcioner DPS-a, a sada član kooordinacionog odbora GP URA iz Mojkovca, Ivan Ašanin, preuzeti Direkciju za saobraćaj. Funkcioner SDP-a iz Podgorice i dekan Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta Mediteran Adis Balota biće novi direktor Fonda za zdravstvo. On će na toj funkciji zamijeniti Seada Čirgića iz Socijaldemokrata Crne Gore, koji je imenovan prije nekoliko nedjelja.

U Sporazumu je precizirano da opoziciji pripadaju direktorska mjesta u Zavodu za zapošljavanje, Fondu rada, Direkciji za saobraćaj, Direkciji za razvoj malih i srednjih preduzeća, Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu, Upravi za nekretnine i Fondu zdravstva. Opoziciji pripadaju i pomoćničke funkcije u Direkciji za javne radove, Investiciono-razvojnom fondu, Poreskoj upravi, Zavodu za socijalnu i dječju zaštitu, Upravi za nekretnine, Upravi carina, Upravi za šume, Fondu PIO, Direkciji za razvoj malih i srednjih preduzeća, ZIKS-u, Upravi za inspekcijske poslove i Agenciji za elektronske medije.

Imena ostalih direktora iz opozicije trebalo bi da budu poznata danas ili sjutra imajući u vidu da će sjednica Vlade, iako najavljena za danas, biti održana tek u ponedjeljak.

Procijenjeno je da je bolje da se sjednica Vlade održi tek u ponedjeljak zbog postojanja malog broja tačaka dnevnog reda rekao je izvor Pobjede. Od ostalih rješenja, funkcioner GP URA Dejan Mijović biće imenovan u bord direktora Elektroprivrede Crne Gore, a Marko Backović u bord direktora Montenegro erlajnza. Oni će po Sporazumu kontrolisati upotrebu državnih resursa.

Demos predlaže generalnog inspektora ANB-a, potreban konsenzus u Vladi

Prema informacijama Pobjede, kandidat za generalnog inspektora ANB-a biće predložen iz Demosa i njegovo ime će se saopštiti narednih dana, kada se obave sve konsultacije unutar opozicione “trojke” ali obave razgovori sa čelnicima vladajuće koalicije.

U opticaju su dva, odnosno imena. Tog kandidata biramo vrlo pažljivo imajući u vidu da je za njegov izbor potreban konsenzus svih članova Vlade. Kandidat formalno mora biti i nestranačka ličnost rekao je izvor Pobjede.

Send this to a friend