Politika

Milošević: DPS neće opstruirati vladu izbornog povjerenja

On je juče saopštio da je još rano govoriti o načinu na koji će DPS nastupiti na parlamentarnim izborima u oktobru ove godine. 

Prema sporazumu o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore u Crnoj Gori 2016. godine, kao datum održavanja parlamentarnih izbora figurira 9. oktobar. Iako je bilo najava da bi DPS na tim izborima mogao ići samostalno, Milošević za Dan kaže da je rano za te priče. 

“O načinu nastupa na izborima rano je govoriti. Odluku o tome donose nadležni organi partije – predsjedništvo i glavni odbor”, objasnio je Milošević. 

Nosilac koalicione liste na ranijim izborima bio je Milo Đukanović, predsjednik DPS-a i premijer, a pretpostavlja se da bi to trebalo da bude slučaj i sada. Milošević, međutim, kaže da je to stvar odluke predsjednika stranke i njenih organa. 

“Odluku o tome donijeće predsjednik Đukanović i organi naše partije, u proceduri koja je definisana statutom naše partije”, saopštio je Milošević. 

On je naglasio i da nije čuo za žalbe opozicionih političara da će Demokratska partija socijalista sigurno pokušati da opstruira ministre i funkcionere iz opozicije u nedavno konstituisanoj vladi izbornog povjerenja. 

“Želja nas u Demokratskoj partiji socijalista jeste da Vlada funkcioniše uz puno povjerenje svih subjekata”, naveo je Milošević. 

Kako je saopštio Tarzan Milošević, ne treba očekivati da će opozicija bojkotovati izbore u oktobru. 

“Mislim da razloga za bojkot neće biti i da će na njima učestvovati svi politički subjekti”, kaže politički direktor DPS-a.

Send this to a friend