Politika

Milošević ne odustaje, sprema nove krivične prijave

 

Tužilaštvo je ocijenilo da su neosnovani navodi prijave da su njih dvoje ošteteli državni budžet i budžet te ustanove, kao i da je došlo do zloupotrebe službenog položaja. Milošević je nedavno podnio krivičnu prijavu protiv bivše direktorice ZZZCG Vukice Jelić zbog sumnje da je zloupotrijebila položaj, kao i protiv njenog muža, poslanika Demokratske partije socijalista Zorana Jelića, nekadašnjeg čelnika ove ustanove. Njega je Milošević optužio da nije obavljao redovne obaveze na mjestu samostalnog savjetnika za koordinaciju i praćenje procesa rada u Sektoru za razvoj ljudskih resursa, koordinaciju i praćenje procesa rada u ZZZCG-u, a da je uredno za to primao platu.

Sadašnji direktor Zavoda za Pobjedu je rekao da je vrlo nezadovoljan ovom odlukom, jer tvrdi da nadležni nijesu obavili kako treba postupak ispitivanja tačnosti njegove prijave. Danas će podnijeti pritužbu Vrhovnom državnom tužilaštvu.

“Nezadovoljan sam iz razloga što Tužilaštvo ništa nije preduzelo u ovom slučaju, a ne zbog toga što očekujem „po difoltu” da je neko kriv. Niti su me pozvali da me ispitaju, niti su uputili zvanični dopis, što je praksa. Praksa je da traže dokumentaciju kad neko podnese prijavu”, negodovao je Milošević.

On kaže da je prije nekoliko dana dobio odgovor od Tužilaštva da je odbačena njegova krivična prijava. Milošević navodi da nije obeshrabren, jer „ima dosta spremnih aktivnosti koje će dokazati da ima ozbiljnih zloupotreba“. On nije želio da precizira o čemu je riječ, zato što je u toku istraga dva organa od kojih očekuje odgovor da li su njegove sumnje osnovane.

“Onda ću obavijestiti javnost”, rekao je on.

Vukica Jelić je juče povodom odbačene krivične prijave podsjetila kako je „spektakularno, na konferenciji najavljena ova prijava kao veliko otkriće kontrolora, iako su svi podaci godinama javno objavljivani na određenim državnim portalima”. Ona je navela da su Milošević, ministar rada Boris Marić i „tekstopisci iz medija dali sve od sebe da naprave slučaj”.

Ona je podsjetila da je Specijalno državno tužilaštvo nedavno, takođe, odbacilo i prijavu MANS-a protiv nje, a koja se odnosila na primjenu projekta „Stop sivoj ekonomiji”.

Jelić: Direktor Zavoda uveseljava javnost

Komentarišući odbačenu krivičnu prijavu poslanik Zoran Jelić je za Pobjedu kazao da je najvažnije da nadležni državni organi rade svoj dio posla u skladu sa zakonom i pravilima. Jelić je navode direktora ZZZCG o novim aktivnosti koje će „dokazati da ima ozbiljnih zloupotreba” u ovoj ustanovi ocijenio uveseljavanjem crnogorske javnosti.

“Takve najave nijesu ništa drugo. To je osnovni zadatak (Miloševića) kao kontrolora ZZZCG”. rekao je Jelić.

On kaže da je Miloševićevo činjenje „zaista neozbiljno”.

Send this to a friend