Politika

Mitrović: DPS pokazao da su im bitniji partijski nego interesi građana

Kako napominje, Demokrate su u više navrata tražili da se skrati mandat Skupštine opštine Nikšić i raspišu prijevremeni lokalni izbori zajedno sa parlamentarnim.

Pored razloga racionalnosti odnosno uštede od preko 100 000 eura, ističe Mitrović, za skraćivanje mandata postoje i jasni politički razlozi.

“Građani  znaju da je DPS došao na vlast u Nikšiću političkom korupcijom do tada nezabilježenom u crnogorskom parlamentarizmu. A da ne pominjemo da sadašnja vlast nije riješila dva ključna pitanja- pitanje  duga opštine Nikšić i pitanje nezaposlenosti. Dug je i dalje 40 miliona , a nezaposlenost veća nego prije dolaska ove vlasti koja je trebalo da nas “spasi” od prethodne. Zamislite, građani Nikšića, kakvi su to rezultati kojima se hvali jedna lokalna vlast kad u prvom planu ističe otvaranje terase hotela “Onogošt”, inače hotela prodatog za nešto više od million eura, a procjenjivan svojevremeno  na 16 miliona eura”, navodi Mitrović.

Prema njegovom mišljenju, pravi razlog zbog kojeg DPS ne želi da se lokalni izbori u Nikšiću održe zajedno sa parlamentarnim su njihov  strah od izbornog poraza.

“Politička javnost zna da je DPS 2012. godine izgubio na lokalnim izborima u Nikšiću,  kao i 2013. godine na predsjedničkim izborima. Iz tog straha se rađa potreba da lokalni izbori u Nikšiću budu izdvojeni, kako bi svu svoju partijsku infrastrukturu preselili u Nikšić i pokušali njima svojstvenim mahinacijama i izbornim prevarama da zadrže vlast i naš grad na kraju gurnu u ekonomsku  agoniju. Širenje fame u narodu o snazi i nepobjedivosti DPS –a najbolje demantuje njihov politički kukavičluk u vidu izbjegavanja skraćenja mandata Skupštine opštine Nikšić da bi se istovremeno održali lokalni i parlamentarni izbori u Nikšiću”, smatra Mitrović.

Politička scena u Nikšiću je sada jasna, ističe on.

“S jedne strane Demokrate koji, potpuno opravdano, traže izbore, a s druge DPS- oni koji bježe od izbora”, zaključio je Mitrović.

 

Send this to a friend