Politika

Mitrović: Ne fali nam argumenata da se borimo protiv DPS-a

Saopštenje Mitrovića:

Opštinski odbor DPS-a posljednjim saopštenjem nastavlja da iskrivljuje sliku stvarnosti u opštini Nikšić i na taj način izaziva osjećaj tragikomičnosti kod građana. DPS je partija koja se posljednja može pozivati na odgovornost prema građanima i prema izgovorenoj riječi. Nije tako davno bilo kada je njihov predsjednik u jednoj predizbornoj kampanji u našem gradu obećao četrdeset hiljada novih radnih mjesta u Crnoj Gori. Građani Nikšića, kao i drugih crnogorskih opština, nisu vidjeli dobra  od tog njegovog, tako lako datog obećanja, pa se pitamo: Gdje je tu odgovornost za izgovorenu riječ?

Dug opštine Nikšić je za vrijeme predsjednika opštine Nebojše Radojičića dostigao cifru i do 40 miliona eura. Nova vlast je kroz kreditno zaduženje od 5,5 miliona eura na teret građana vratila jedan dio zaduženja i zbrinula jedan dio viška zaposlenih u opštini koji su generisali lokalni funkcioneri DPS-a, zapošljavajući preko 200 radnika samo za izbore 2012, mimo zakonskih normi u opštinama i  lokalnim javnim preduzećima, a sve zarad obezbjeđivanja 4 glasa za jednog zaposlenog ina taj način su oštetili opštinu i građane Nikšića za više od dva miliona eura, pa ih ponovo pitamo: – Gdje je tu odgovornost?

Demokratama svakako ne fali argumenata da se bore sa DPS-om, koliko DPS-u fali rezultata da stanu pred građane i zatraže ponovo njihovo povjerenje. Pominjete sistem za prečišćavanje otpadnih voda, a svi znamo da je taj projekat prošao već tri mandata ove vlasti i još nije u upotrebi. U maju 2011. je potpisan ugovor  sa španskim Konzorcijumom Akvalija hidrotern za ovaj projekat, koji je vrijedan 15 miliona eura, i tada je gradonačelnik, Nebojša Radojičić, izjavio da će radovi trajati dvije godine, a prethodno je obezbjeđivanje administrativno-tehničkih uslova trajalo  pet godina, a  sada  je druga polovina  2016. godine. Je li to rezultat ove vlasti? Jedini  njihov “rezultat“ su krivična djela njihovih bivših javnih funkcionera koji se terete za zloupotrebu službenog položaja.

Samo bivši gradonačelnik je optužen za više krivičnih dijela-nezakonito  angažovanje izvođača radova na gradnji kapele na novom groblju, za izvođenje radova na aerodromu Kapino polje, na uređenju Dnevnog centra i prostora oko Muzičke škole, kao i za izgradnju pomoćnog terena za potrebe FK Sutjeska. Podsjećamo, javnosti radi, da je osuđen na četiri mjeseca zatvora samo po jednoj tački optužnice, što dovoljno govori o spremnosti ove vlasti da  kažnjava kriminalne radnje ljudi koje su oni postavili na javnim funkcijama.To samo govori o postojanju i kontinuitetu lokalnih proizvođača centralne kleptokratije.To je zapravo podsticaj za nastavak zloupotreba na javnim funkcijama, jer nema  kaznenih  konsekvenci za učinjena nedjela .

DPS nastavlja politiku progona svih neistomišljenika, pokušavajući da prevaspitavaju i opoziciju, i civilni sektor, i novinare. Svako mišljenje koje nije u skladu sa njihovim, proglašavaju pogrešnim bez obzira koliko ispravno bilo. Dok su još svježe uspomene na nedavnu demonstraciju moći i iskazivanje nepoštovanja prema građanima Nikšića, time što su mimo velikog broja potpisa na peticiji, posjekli jedan od simbola grada, oni nas prijatno iznenade još jednim atakom na razum.

Otvoreno suprotstavlajnje svih opozicionih subjekata i nevladinih organizacija sječi lipa po kojima je Nikšić bio prepoznatljiv govori o tome da ovakvu vlast ne intresuju potrebe i želje građana, već isključivo lični interesi i interesi njihovih strateških partnera, sa kojima su uveli Crnu Goru u dužničko ropstvo. Po ko zna koji put se rekonstrukcije koriste u svrhu predizborne kampanje, kojom pokušavaju našminkati sva nepočinstva počinjena u mandate na izmaku.

Demokrate Nikšića neće dozvoliti da u narednom periodu vi bilo šta planirate i bilo šta  počinjete i završavate. Vi koji ste zaduzili grad desetine milona eura, koji ste pozatvarali sve fabrike u gradu, koji ste uništili kulturu i sport našeg grada, vi koji ste kreirali ambijent gdje mladi ne mogu naći zaposlenje, vi koji ste optuženi za zloupotrebe  i na kraju, koji ste došli prevarom izborne volje  građana u poziciju da odlučujete. Građanima Nikšića nije nepoznanica vaš način vođenja našeg grada, te vjerujemo da će vam se na adekvatan način I odužiti.

Send this to a friend