Politika

Mulić: Pred crnogorskom politikom vrijeme odluka i promjena

Prema njegovim riječima, vladajuća koalicija postoji još samo na papiru, a i političko povjerenje između veće i manje koalicione partije je nestalo. 

“Jedina preostala veza je u činjenici da aktuelni ministar unitrašnjih poslova dolazi na posao. Moguće je da će biti imenovan još jedan ambasador – i tu se priča okončava”, istakao je Mulić. 

Prema njegovim pretpostavkama,  danas bi se oni koji su do krize doveli rado vratili, u proljeće 2013. godine. 

“Ali pošto vremeplovi još nijesu izmišljeni, moraće da se suoče sa posljedicama svoje političke mudrosti”, dodaje Mulić.

Crnogorska demokratska unija upozorava da su pred Crnom Gorom i svim odgovornim političkim snagama izazovi i upiti koji, kako kažu, zahtijevaju maksimalnu ozbiljnost i posvećenost onim ciljevima koji su prioritetni za naše društvo u cjelini. 

Kako navodi u saopštenju, ti ciljevi su NATO agenda, koja se ne okončava očekivanim pozivom, već tada ulazi u ključnu fazu; dalja izgradnja demokratskih institucija, gdje je finalizacija posla u vezi izbornog zakonodavstva stub buduće političke stabilnosti; konkretne i djelotvorne reforme u ekonomskom i socijalnom sektoru, koje treba da otvore zdrave perspektive razvoja za sve građane u svim regionima Crne Gore.

“ Zbog toga, CDU kao liberalno-demokratska partija posvećena saradnji sa svima kojima je Crna Gora u srcu i na pameti, želi da vidi jasnu i djelotvornu političku  agendu: prvo NATO poziv, pa demokratski  izbori, onda – stvaranje crnogorske demokratske i građanske koalicije – zbog sprovođenja programa suštinskih promjena i reformi”, istakao je Mulić.

“Crnoj Gori su potrebne promjene koje će jačati njene institucije i obezbijediti novu efikasnu politiku, koja će imati podršku građana.Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je vole i poštuju”, zaključio je potpredsjednik Crnogorske demokratske unije.

 

Send this to a friend