Politika

Mustafić u Čikagu: Jačati veze iseljenika i zavičaja

Mustafić je imao niz susreta sa iseljenicima i privrednicima koji žive i rade u SAD-u. 

“Iskazana su očekivanja da će kroz nova zakonska rješenja i preko predstavnika u Savjetu za iseljenike, zajednica u Čikagu imati intenzivnije kontakte sa domovinom”, saopšteno je iz Mustafićevog kabineta.

Ukazano je na značaj parterstva Crne Gore i SAD-a, podršku u integracijama koja je posebno važna u procesu pridruživanja NATO alijansi. 

“Ulazak Crne Gore u NATO savez biće dobar bezbjedonosni okvir koji će potspješiti vladavinu prava i stvoriti bolji ambijent za ekonomska ulaganja”, kazao je Mustafić. 

Tokom boravka u Čikagu, Mustafić je posjetio novoizgrađeni vjerski objekat koji su kupili i adaptirali za ovu namjenu isljenici iz Bara, a otvaranje će biti upriličeno početkom predstojećeg mjeseca Ramazana. 

Mustafić je istakao zadovoljstvo uspješnim završetkom tog projekta i činjenicom da će to biti prostor u kome će se okupljati iseljenici iz Bara i drugih krajeva i koji će biti vezani za Islamsku zajednicu u Crnoj Gori. 

Još jednom se zahvalio iseljenicima za sve humanitarne i društvene aktivnosti u kojima su učestvovali u rodnom kraju i širom Crne Gore. 

Potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić boravio je u Sjedinjenim Američkim Državama povodom obilježavanja decenije nezavisnosti Crne Gore gdje je bio počasni gost kulturnog centra “Rumija” iz Čikaga.

Send this to a friend