Politika

MVPEI: Tehnička kancelarija nema mandate za političke razgovore

Iz ovog resora su reagovali na tekst koji je objavljen u dnevnom listu Dan koji je objavio da komitet NATO-a nije mogao da obeća predstavnicima Misije Crne Gore pri sjedištu Alijanse u Briselu da će Crnoj Gori biti upućena pozivnica za članstvo na ministarskom sastanku u decembru. To je, kako navodi ovaj list, otkrilo informaciju o preseljenju Misije Crne Gore pri NATO-i u zgradu tri, odnosno novu centralu NATO-a od 16. marta ove godine.

“NATO Komitet je tehnička Kancelarija NATO koja upravlja preseljenjem u nove zgrade NATO,  jer postojeće izlaze iz upotrebe, te u tom smislu nema mandat U konkretnom slučaju, u pitanju je isključivo tehnička komunikacija sa ovom kancelarijom, u kojoj je ambasador i šef misije pri NATO Dragana Radulović, imajući u vidu neminovnost preseljenja u novu zgradu NATO, kako za države članice, tako i za države partnere, kao i specifičan status Crne Gore u pogledu očekivanog poziva, ispitala sve mogućnosti uštede novca poreskih obveznika Crne Gore, kako bi izbjegli nepotrebne troškove dva preseljenja u kratkom roku”, kaže se u reagovanju ovog ministarstva. 

Kako su kazali, objavljena depeša koja je tehničkog karaktera i nema klasifikaciju povjerljivo, potvrđuje punu posvećenost diplomatskih i vojnih predstavnika najboljim interesima Crne Gore.

 

Send this to a friend