Politika

Narodna stranka pisala Daniloviću: Popoviću vratiti crnogorsko državljanstvo

U zahtjevu koji je Daniloviću uputio v.d. predsjednika Narodne stranke Jovan B. Markuš naglašava se da bi vraćanjem državljanstva Popoviću bila ispravljena nepravda prema predsjedniku NS, ali bi bio i deblokiran rad ove stranke.

“Kao što Vam j e dobro poznato, bivšem predsjedniku Narodne stranke Predragu Popoviću MUP je oduzeo državljanstvo Crne Gore zbog dobijanja i državljanstva Srbije. Narodna stranka se obratila predsjedniku Crne Gore da, u skladu s njegovim nadležnostima, pokrene inicijativu kod Ministarstva unutrašnjih poslova da se Po-poviću vrati državljanstvo Crne Gore. Predsjednik Crne Gore je prihvatio taj predlog i tu inicijativu ocijenio osnovanom, s preporukom da MUP, u skladu sa ispunjenim uslovima iz čl. 12 stav 2 Zakona o crnogorskom državljanstvu, dodijeli gospodinu Popoviću crnogorsko državljanstvo”, ističe Markuš.

On kaže da s obzirom da MUP do danas nije odgovorio na ovaj dopis predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, a imajući u vidu činjenicu da je sada Danilović na čelu MUP-a, NS je uvjerena da će dobiti pozitivan odgovor na inicijativu predsjednika Crne Gore i vratiti državljanstvo Popoviću.

“Tako bi se stavila tačka na ovaj svojevrsni progon jedne od istaknutih ličnosti srpskog naroda u Crnoj Gori. Time bi se ispravila nepravdu koja je učinjena prema Popoviću lično, ali i omogućilo normalno funkcionisanje najstarije političke organizacije i osnivača parlamentarizma u Crnoj Gori Narodne stranke, kojoj je zbog ove apsurdne činjenice praktično zabranjen rad” kaže se u zahtjevu.

 

Send this to a friend