Politika

NATO i partneri pozitivno ocijenili napredak Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore

PARP i Partnerski ciljevi su osnovni mehanizam za planiranje snaga, dostizanje NATO standarda i ocjenu napretka u reformama partnerske države.

“Članice NATO i partneri posebno su pozdravili odlične rezultate u dostizanju razvoja sposobnosti i NATO standarda, kao i aktivnu pozitivnu ulogu Crne Gore u regionu. Tokom diskusije, iskazano je veliko interesovanje za planirane promjene u organizaciji MO i VCG, koje su nastupile nakon donošenja novog Strategijskog pregleda odbrane. Takođe, iz Brisela su poslate poruke snažne podrške Crnoj Gori, u ključnoj godini, na putu evroatlantskih integracija”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Mašulović je naglasio da će Crna Gora i u narednom periodu uložiti maksimalne napore za realizaciju prioriteta odbrane kroz implementaciju partnerskih ciljeva i Godišnjeg nacionalnog programa, kako bi smo do kraja godine ispunili uslove u okviru fokusiranog i inteziviranoga dijaloga.

Pored pomoćnika Mašulovića, u delegaciji Ministarstva odbrane su bili i načelnik Direktorata za strateško planiranje pukovnik Ljubomir Bojović i članovi Misije Crne Gore pri NATO puk Vladislav Vlahović, Krsto Perović, i Radmila Perović.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
soldat
Gost
soldat

CDM , 21.04.2015. prenosi:
CDM , 21.04.2015. prenosi: “Ministar odbrane Austrije Gerald Klug našao se na meti kritike javnosti zbog korišćenja službenog automobila u privatne svrhe.”, a gdje smo mi u toj priči, aman ljudi?

Send this to a friend