Politika

Neko iz opozicije želi zagrljaj DPS-a

Lider Pokreta za promjene i visoki funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević, međutim, kaže da psotoji više varijanti raspleta crnogorskog političkog čvora i da se plaši da neke opozicione partije mogu ući u saradnju sa Demokratskom partijom socijalista  i Milom Đukanovićem. Očigledno je da opozicija sama se bi ne vjeruje i da čeka ko će prvi da povuče potez, pišu Dnevne novine.

“Ako Krivokapić sa opozicijom napravi većinu od 41 poslanika, možemo srušiti Vladu i formirati prelaznu za izbore. Đukanović, međutim,  može da ponudi rekonstrukciju Vlade i da iz nje izađe Raško Konjević, a da umjesto njega ubaci, nekoga iz Pozitivne i Socijalističke narodne partije. Recimo Darka Pajovića zbog NATO-a, a Snežanu  Jonicu zbog tobožnjeg pomirenja”, kaže Medojević.

On tvrdi da bi DPS sa Bošnjačkom strankom, Liberalnom partijom, Hrvatskom građanskom inicijativom, dva bivša poslanika SDP Damirom Šehovićem i Mićom Orlandićem, sa eventualno četiri poslanika iz Pozitivne i dva iz SNP-a imao više nego dovoljnu većinu u Skupštini.

“Tako bi Đukanović izbacio SDP  iz vladajuće koalcije, zadržao ministre Vujicu Lazovića i Ivana Brajovića i smijenio Krivokapića sa mjesta predsjednika Skupštine. To sve može da uradi kroz rekonstrukciju i bez izbora”, kaže Medojević.

Poslanik SNP-a Snežana Jonica ima suprotno mišljenje i ona očekuje da će u određenom obliku i obimu ostati dosadašnja koalicija na vlasti.

“Želim da vjerujem da su svi u opoziciji dovoljno politički odgovorni i da su naučili neke lekcije iz prošlosti, te da se neće ponoviti dosadašnje greške naročito međusobne opozicione optužbe. Mada me je vrijeme naučilo da oni koji su bili najglasniji u optuživanju SNP ili naših poslanika su na kraju završavali u zagrljaju DPS-a ili SDP-a”, kazala je Jonica Dnevnim novinama.

Na drugoj strani, poslanik DPS Zoran Jelić izjavio je nedavno da se raskol u SDP-u neće odraziti na vladajuću koaliciju.

„Ova dešavanje neće ugroziti koalicioni savez, naprotiv, ona funkcioniše u punom kapacitetu”, poručio je Jelić.

 

Send this to a friend