Politika

Nezadovoljan i razočaran: Krušo podnio ostavku

Prvi razlog, koji je u svojoj ostavci naveo Dušan radović Krušo, je nepoštovanje programa  Izbora.

“U Programu  Izbora je  navedeno- govorićemo građanima istinu i samo istinu, nećemo prikrivati, niti izvrtati činjenice i nećemo se baviti politikantskim ocjenama, a na  ključna mjesta u opštinskoj upravi dovešćemo stručne ljude i profesionalce, bez obzira na partijsku pripadnost”, kazao je on, u izjavi dostavljenoj CdM-u.

Krušo tvrdi i da se nepoštuju principa Izbora u vršenju vlasti.

“Izbor, je, kako ja i dalje vjerujem, formiran  iz  želje da se zaustavi višedecenijsko propadanje Herceg Novog. Da bi se to realizovalo bilo je neophodno  organizovati uspješniju od prethodne i od sadašnje vlasti – koja je zaboravila principe kojim se rukovodio Izbor i zbog kojih su mu građani dali povjerenje”, smatra on.

Prema njegovim riječima u Novom vlada neprofesionalnost i netransparentnost u izboru kadrova.

Naime, Krušo kaže da su obećali ali  da nije  ispoštovano,  da će principi  – podjele, partijskog zapošljavanja, postavljanja lojalnih  umjesto sposobnih – biti napušteni, a nisu.

Jedan od razloga njegove ostavke je i nepotizam.

“Obećali smo da neće biti nepotizma a ima ga među članovima Izbora”, istakao je on.

Radović tvrdi i da je neiskren odnos pojedinih članova prema odborničkom klubu Izbora, te da je neiskren je i odnos predsjednika Opštine Herceg Novi Nikole Nikše Gojkovića.

Po mišljenju Kruša Radovića sadašnji, nekompetentan  i nestručan tim u izvršnoj  lokalnoj vlasti i ne može i neće doprinijeti razvoju grada.

“Izostala je bolja sistematizacija  rada i opštinske uprave i  javnih preduzeća”, naglasio je on.

Nabrajajući razloge svoje ostavke Radović je istakao da nije riješen  problem rukovođenja i rada u Parking servisu. “Obećali smo prije izbora  da pozicije u vlasti neće biti korištene za stvaranje privilegovanog položaja. Ukazivali na saobraćajni i parking haos u Herceg Novom i tvrdili da ga je moguće  riješiti, ukoliko  postoji volja za to. Šest mjeseci kasnije te dobre volje nema”, dodao je on.

Kako je istakao očigledno postoje i odsustvo vizije i cilja a prisustvo vlastoljublja i pukog  otaljavanje problema u organizovanju i vršenju vlasti

“Na djelu je razbijanje Izbora. Pregovorima iza leđa organa Izbora  – pojedini  članovi   razgovaraju  o prekomponovanju vlasti sa dijelom odbornika DPS-a i opozicije”, tvrdi on.

Na kraju je zaključio da se sve ovo duboko kosi sa njegovim životnim principima i moralnim kodeksom pa mu je ostalo samo  da odbijem ovu nametnutu  igranku koja se vodi  po pravilima koja su preko noći promijenjena a  u kojoj najviše gube grad i građani.

Send this to a friend