Politika

Nikola Jukić novi predsjednik PVP-a

Za potpredsjednike su izabrani Seka Tiodorović iz Podgorice, Markan Marković sa Cetinja i Ranko Šćepanović iz Danilovgrada. Ostali članovi su Svetlana Pajović-Musić, Ana Grgurević Vujošević, Marko Pešić, Vučeta Đurišić, Željko Radulović, Božidar Abramović i sekretar Mitar Roganović.

Svečana konvencija PVP-a održana je juče u Podgorici povodom, kako je saopšteno, pet godina od njegovog osnivanja, deset godina obnove nezavisnosti Crne Gore i milenijuma njene državnosti.

Za predsjednika Političkog savjeta PVP-a izabran je Slobodan Vujović iz Herceg Novog, a za nove članove Savjeta su izabrani dr Raco Mijanović iz Nikšića i Željko Grupković, predstavnik naših iseljenika iz Zagreba.

“Uskoro se očekuje i izbor za predsjednika mladih PVP koji, po Statutu i automatizmu, ulazi u Predsjedništvo PVP-a O svakom kandidatu se glasalo pojedinačno, a sve odluke su donesene jednoglasno. Izborom novog predsjednika PVP-a jasno smo poslali poruku da vjerujemo mladim ljudima i da je mladost naša budućnost”, kaže se u saopštenju PVP-a.

Dodaje se da su, u prisustvu velikog broja gostiju, ponovo naglašene vrijednosti tog opštenarodnog, patriotskog i obnoviteljskog pokreta.

“Pokret vladavine prava, kao svojevrsna avangarda, osnovan je 13. jula 2011. godine na Cetinju i to je početak organizovanog političkog djelovanja građana Crne Gore. PVP je prva politička partija u Crnoj Gori koja je, nakon obnove nezavisnosti, okupila sve građane, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost, sa željom i uvjerenjem da će naše političko djelovanje doprinijeti emancipaciji i evoluciji svijesti svakog pojedinca, kao i većoj odgovornosti vlasti u cilju prosperiteta i dobrobiti Crne Gore. Vjerujemo da je promovisanje starih mjerila vrijednosti, po kojima je bila poznata Crna Gora, i ideja građanskog i sekularnog društva, tolerancije i solidarnosti među ljudima i orijentacija ka atlantskim i evropskim integracijama, na liniji zaštite i jačanja interesa države Crne Gore. Od prvog dana formiranja PVP-a razvijamo osjećaj pripadnosti jednoj familiji, čija je samo jedna majka – naša Crna Gora”, piše u saopštenju.

Send this to a friend