Politika

Nikola Medenica istupio iz SDP-a

“Smatram da je već izvjesno vrijeme kroz nekoordinisano istupanje i nejasne odluke, često donešene mimo partijskih organa, došlo do potpune dezorijentisanosti članstva i simpatizera. Okvakva politika ugrožava funkcionisanje partije po dubini i slabi njenu poziciju na ukupnoj političkoj sceni, a samim tim i ostvarivanje programa i strteških ciljeva za koje se partija zalagala”, obrazložio je svoju odluku Medenica.

On ističe da se organizacija 8. Kongresa SDP-a, kao i dešavanja tokom njegovog održavanja kose sa elementarnim principima demokratije, te da nijesu svojstvena nijednoj partiji koja nosi takav predznak, a posebno ne članici Socijalističke internacionale, koja je zasluženi ugled stvarala više od dvije decenije.

“Navedene činjenice, moje dijametralno suprotno viđenje ove problematike u odnosu na vrh opštinskog odbora u Kolašinu, kao i već duže vrijeme prisutan lični osjećaj  da je došlo do pasivizacije članstva kao i nametanje dosta pasivnog i usporenog odnosa prema društvenim procesima, što je i jednim dijelom uzrok izuzetno ozbiljne društveno-ekonomske situacije u kojoj se danas, više od godinu dana nakon lokalnih izbora i promjena u izvršnoj vlasti nalazi opština Kolašin,obesmišljavaju moj dalji ostanak u toj partiji”, naglasio je Medenica.

On je rekao da će nastaviti da djeluje kao nezavisni odbornik u Skupštini opštine Kolašin.

“Odgovorno učestvujući u njenom radu zalagaću se za ostvarivanje javnog i interesa građana, a svoj dalji politički angažman ću vezati za istinsku socijaldemokratsku ideju, kojoj sam suštinski uvijek pripadao”, zaključio je Medenica.

Send this to a friend