Politika

Nikšić: Potpisi govore sve – dvije trećine članova OO je napustilo SDP

„Mi, dolje potpisani, i ’vi’ iz OOSDP Nikšić nijesmo više ista partija, što vam ovi potpisi potvrđuju. Tako da, svoja avlija – svoja briga. Nadamo se da toliko razumijete“, keže se u saopštenju.

Dodaje se da je činjenica da se matematičke radnje „manje“ i „veće“ uče u osnovnoj školi, „tako da vam moramo objasniti da je 29 potpisa članova OO SDP Nikšić, koji su se isčlanili iz partije, veće od 20 koji su ostali u svakom pogledu“.

„To je, ipak, elementarno znanje koje se i na obrazovnim profilima – zanati podrazumijeva. Tako da, ako to nijeste znali, onda i ne čudi zašto su vas na Kongresu tretirali kao manje vrijedne, sprovodeći vas i prateći za koga ćete glasati, kao što se sprovode i prate djeca u vrtiću. Vjerujemo da ćete teško razumjeti naše istupanje iz OO SDP Nikšić jer, morate priznati, velika je privilegija imati lični stav i javno ga izraziti. To je upravo ono što smo od vas očekivali kada je Predsjedništvo donijelo odluku koja je raspustila OO Nikšić, tako da je bilo za očekivati da, kako ste ćutali tada, ćutite i sada“, piše u saopštenju.

Potpisnici su upitali „nijesu li pobjednici, ipak, sa malo više dostojanstva, a sa malo manje straha“.

„Zato, ako ste na Kongresu ostvarili Pirovu pobjedu, nijeste nas ponizili. Ponosno, imenom i prezimenom, ponovo kažemo ’ne’ neprincipijelnoj politici SDP CG, prijateljskim izdajama i ucjenama, ’ne’ svima vama koji ste u Nikšiću i likom i djelom maestralno odigrali ulogu Tita i Vuka Brankovića, i po struci i po djelu“, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend