Politika

Nišani sa Pajovićem: Čestitke za napredak u EU i NATO integracijama

Predsjednik Skupštine Crne Gore Darko Pajović zahvalio je albanskom predsjedniku Nišaniju na ukazanom gostoprimstvu.

Takođe, zahvalio i na podršci Albanije u procesu pristupanja Crne Gore NATO-u.

“Pajović je istakao da je stupanjem na dužnost predsjednika Skupštine preuzeo veliku odgovornost, ali i obavezu kontinuiteta i dodatnog unapređenja dobrih bilateralnih odnosa između dvije države“, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kao posebno pogodne oblasti, koje su od značaja za živog građana dvije države, ali i jačanje međusobnog povjerenja, predsjednik Pajović istakao oblasti ekonomije, s posebnim naglaskom na projekte održivog razvoja i valorizacije prirodnih bogatstava koje Crna Gora i Albanija dijele prije svega u pograničnoj oblasti.

Pajović je takođe istakao da je Crna Gora građanska država koja je tokom turbulentnih godina deintegracije Jugoslavije jedina uspjela da sačuva multietnički mir i sklad, na što se posebno ponosimo.

Predsjednik Albanije Bujar Nišani izrazio zadovoljstvo bilateranim odnosima Crne Gore i Albanije istakavši da je posjeta Pajovića odlična prilika da se odnosi dodatno unaprijede dogovaranjem konkretnih projekata u oblastima kao što su ekonomija, ekologija, infrastruktura i poljoprivreda.

Nišani je čestitao Pajoviću izbor za predsjednika Skupštine Crne Gore, kao i napredak koji naša zemlja postiže u procesu pristupanja EU i NATO.

“Istakao da je posebno zadovoljan što je Albanija prva susjedna država koja je ratifikovala Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u”, saopšteno je iz Pajovićevog kabineta.

U crnogorskoj delegaciji, pored Pajovića, na svim sastancima, uključujući i zasijedanje albanskog parlamenta, bili su i predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Vuković i ambasador Crne Gore u Tirani Ferhat Dinoša.

Send this to a friend