Politika

NOVA i DNP: Najbolja vojna neutralnost kroz garancije Rusije i NATO-a

Oni su bili učesnici Okruglog stola koji je organizovan u pres-centru “Parlamentarne gazete” u Moskvi na multimedijalnoj konferencija o vojnoj neutralnosti Crne Gore. Predstavnici NOVA-e i DNP-a su se ostalim učesnicima konferencije obratili putem video-linka.

Učesnici okruglog stola sa ruske strane bili su Sergej Železnjak, zamjenik predsjednika Državne Dume, Vasilij Lihačov, član Odbora Dume za saradnju nezavisnih država, Viktor Kolbanovski, direktor Balkanskog centra za međunarodnu saradnju i Jelena Ponomarjova, politikolog, istoričar i publicista.

S crnogorske strane učestvovali su Andrija Mandić, predsjednik NOVA-e, Milan Knežević, predsjednik DNP-a, Strahinja Bulajić, potpredsjednik NOVA-e i član predsjedništva DF-a, i Predrag Bulatović, član predsjedništva DF-a i predsjednik političkog savjeta DNP-a.

“Oni su ruskim kolegama rekli da se većina građana protivi učlanjenju Crne Gore u NATO, ali da bi u slučaju dobijanja pozivnice odluku o eventualnom učlanjenju u tu vojnu alijansu morali donijeti isključivo građani na demokratski sprovedenom referendum”, saopšteno je iz DNP-a i NOVA-e.

Tim povodom su istakli da bi svaka drugačija odluka bila protivna većinskoj građanskoj volji, te bi i dodatno podijelila crnogorsko društvo. 

Predstavnici Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije pozvali su svoje sagovornike iz Ruske Federacije na nastavak ove međunarodne konferencije u Crnoj Gori, gdje bi se nastavila razmjena stavova povodom koncepta vojne neutralnosti naše zemlje.

Send this to a friend