Nova snaga Crne Gore na Kosovu

Komentari (0)
A A A
Predsjednik Crnogorske demokratske stranke CDS Slobodan Vujičić očekuje da Crna Gora do kraja godine dobije ambasadora na Kosovu.

Vujičić je najavio da će Crnogorska demokratska stranka učestvovati na novembarskim lokalnim izborima na Kosovu, ali pod novim imenom – Nova snaga Crne Gore.

On je za radio Antenu M rekao da je siguran da će do tada biti riješeno pitanje uključivanja crnogorske nacionalne zajednice u kosovski Ustav.

„Dobili smo obećanje da će to što prije da se desi, da će otpravnik poslova do kraja godine da bude ambasador. Ovoga puta zaista vjerujem u to, jer vidim da je već pripremljen taj zakon i ta ustavna promjena. Prije dvije sedmice u Skupštini Kosova je bila pokrenuta ta inicijativa, ali nije bilo dovoljno poslanika i to je odgođeno“, istakao je on.

Prema njegovim riječima tamošnji Crnogorci imaju veliku pomoć otpravnika poslova crnogorske ambasade na Kosovu Radovana Miljanića.

  • Advertisment

„Pomoć otpravnika poslova je ogromna. On je sa nama u stalnoj komunikaciji i u vezi sa ambasadom i sa našim organizovanjem i sa ostalim. Sada su lokalni izbori, tako da je pažnja malo više fokusirana na to, ali vjerujem da će se riješiti do kraja godine sigurno“, rekao jeon.

Vujičić najavljuje da će Crnogorska demokratska stranka učestvovati na novembarskim lokalnim izborima na Kosovu, ali pod novim imenom – Nova snaga Crne Gore.

„Mi ćemo u ovih desetak dana imati Skupštinu CDS i promijenićemo naziv u Nova snaga Crne Gore. Jednostavno smo se tako dogovorili, da to bude Nova snaga Crne Gore i da okuplja sve koji vode porijeklo iz Crne Gore. Cilj nam je da stranka ne bude samo crnogorska, etnički prepoznata, nego da slijedi Crnu Goru kao multietničku državu svih onih koji vode porijeklo iz Crne Gore, a na Kosovu je njhov broj veoma veliki – i Albanaca i Bošnjaka i Srba. To radimo zbog tog članstva i želje da se i oni osjećaju kao dio nas“, zaključio je Vujičić.

Tweet
0
Ključne riječi: