Politika

Nova: Ubice Duška Jovanovića neće stići pravda dok se ne obori režim

Kako kažu, Duško se tako ponašao, beskompromisan u odnosu na tamu i zlo koji su stajali naspram svakog poštenog čovjeka u Crnoj Gori.

“On i njegove novine su bili glas toga poštenog čovjeka koji u vremenu opšteg kriminala, pljačke, šverca i udara na moralne vrijednosti, nije mogao da se snađe u tom ponoru, čovjeka koji je vapio da čuje i vidi nešto drugačije, neku nadu. i Duško i Dan su se odlučili za otpor ludilu i besmislu, opredijelili su se za to da ne može biti kompromisa sa ubicama, kriminalcima, pljačkašima, da se sa njima ne mogu praviti dogovori i sporazumi, nego se voditi bespoštedna borba za čojsku Crnu Goru. I Duško je u toj borbi platio najskuplju cijenu, kao što su je u borbi za čast plaćali i drugi najbolji kroz našu istoriju. On nije vodio borbu sa zamišljenim protivnikom, nego sa vrlo konkretnim, opasnim i podlim, koji je zarad ličnog bogatstva i vlasti spreman da se najbrutalnije obračuna sa svojim neistomišljenicima”, smatraju u ovoj partiji. 

Prema njuihovim riječima, ubistvo Jovanovića je pokazalo monstruoznost tih osoba, to su pokazala i brojna druga zvjerstva i napadi u Crnoj Gori, to je, uostalom, pokazao i onaj 24. oktobar kada su ti monstrumi vršili torturu nad hiljadama ljudi, koji su, u najvećem procentu, svoj duh otpora crpili i iz Duškovog primjera i njegove borbe.

“Milo Đukanović i njegova vlada su neprijatelji Crne Gore, slobodne riječi, nezavisnih medija i poštenog čovjeka. U svojoj grčevitoj borbi da očuvaju svoj sistem vrijednosti koji počiva na zločinu, pljački i korupciji spremni su na sve, ali je takvima najopasnije pokazati slabost ili kukavičluk. Uspomena na Duška Jovanovića nas obavezuje da sa takvim režimom ne smije biti sporazuma i dogovora, jer je ova vlast oličenje zla, i ne može se oboriti konstruktivnim i kompromiserskim pristupom. Demokratski front mjesecima vodi borbu prsa u prsa sa kriminalnim režimom, i tako će biti dok neko ne popušti, a DF sigurno neće. U takvoj borbi, u najtežim situacijama se vidi ko su oni na koje se treba osloniti, sa kim borbu nastaviti i čiji primjer slijediti. Duškov primjer je nesumnjivo postao obavezujući za svakog čestitog i časnog čovjeka. Zato očekujemo da beskompromisnu borbu, koju je prije nas i Duško vodio, nastavimo ne samo mi iz DF-a, već i oni drugi koji nemaju prava danas da pokleknu”, poručuju iz Nove. 

Send this to a friend