Politika

NOVA: Uklanjanje zastava sa svadbe je provokacija Đukanovićevog režima

Kako su kazali, maltretiranje ljudi koji su došli na slavlje i koji su istakli zastavu sa grbom Nemanjića, ispod koje se najbolje osjećaju i koju smatraju svojom, je čin koji pokazuje da aktuelna vlast ne želi da prestane sa pritiscima na Srbe u Crnoj Gori i uskraćivanjem njihovih prava. 

“Nova srpska demokratija neće dozvoliti ovakve pokušaje asimilacije i izlive šovinizma i obećavamo aktuelnoj vlasti da će joj se ovakvi sramni potezi, a i drugi koje pamtimo, vrlo brzo vratiti kao bumerang. Trobojka je zastava svih Srba i duboko je ukorijenjena u tradiciji Crne Gore, pa zato i smeta onima za koje istorija počinje od 2006. godine. Naravno, za ovaj podli čin koji se desio u Kolašinu najmanje su krivi lokalni policajci koji pokušavaju da od 350 eura prehrane svoje porodice. Inspirator ovakvih šovinističkih ispada, kojima se pokušava narušiti ideja srpsko-crnogorskog pomirenja, nalazi se u vrhu vlade Crne Gore i vrhu ANB-a”, tvrde iz ove partije. 

Nova srpska demokratija poručila je svim Srbima niko ne može zabraniti da ističu svoje nacionalne simbole, to su simboli tradicionalne Crne Gore, pod kojima je Crna Gora postala slavna.

“To što trobojke i nakon pokradenog referenduma, dominiraju svadbama i raznim drugim slavljima i svečanostima, treba da raduje sve koji su ponosni na tradiciju Crnu Gore i svoje pretke. Podsjećamo da ta i takva vlast nije prstom mrdnula kada su u Ulcinju stotine albanskih zastava dočekale zločinca i teroristu Hašima Tačija. Tada niko nije smio da pisne o Zakonu o državnim simbolima, nego se još lažni predsjednik Crne Gore uredno nacrtao na svečanosti na kojoj će taj isti Tači biti odlikovan. Ovakvih primjera ima na desetine, od Tuzi do Plava i nigdje nije zabilježeno da je vlast zabranila isticanje tih zastava, što sa druge strane govori i o homogenosti i slozi u albanskom narodu”, ogorčedni su iz Nove srpske demokratije i dodali da primjer malteretiranja Srba u Kolašinu pokazuje osionost i bahatost jedne odnarođene, kriminalne vlasti.

 

Send this to a friend