Politika

Nova: Vlast nema plan za prihvat migranata, Lukšić dekoncentrisan

U toj partiji su rekli da je ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić djelovao krajnje dekoncentrisano, smušeno i upadljivo nervozno i uzbuđeno nakon što je primio šefa austrijske diplomatije Sebastijana Kurca, jer je, kako navode, vjerovatno očekivao da je gost iz Austrije došao da pohvali “razne egzibicije crnogorske vlasti”.

“Ali, avaj, Lukšićevo suočavanje sa  Kurcom je, očigledno, bilo sve samo ne prijateljsko ćaskanje”, saopšteno je iz Nove.

U Novoj ističu da je Austrija, koja inače nije članica NATO-a, jasno saopštila da svoje granice zatvara za dalje ulaske migranata, na tom fonu djeluje i većina država južne i srednje Evrope.

“Očigledno je slična tendencija i među najvažnijim državama zapadne Evrope. Međutim, što se tiče CG, ne postoji plan, ni mjere, ni sistem koji bi adekvatno odgovorio na jedno ovakvo iskušenje, jer su iz vrha režima očigledno pomislili da će neko drugi regulisati ovo pitanje sa kojim se teško bore i ozbiljne države”, navedeno je u saopštenju. 

Nema sumnje, naglašavaju u Novoj, da aktuelna vlast samo slijepo sprovodi diktat iz štaba NATO saveza koji je, tvrde, naredio crnogorskom režimu da primi određeni broj migranata.

“Tačnije, NATO je sada ispostavio fakturu za pozivnicu koja je tako gromoglasno i sa radošću dočekana iz vrha crnogorske vlasti. Sve što se dešava samo potvrđuje da je svako približavanje NATO-u opasna avantura koja može imati nesagledive posledice po Crnu Goru i njene građane”, zaključeno je u saopštenju.

Send this to a friend