Politika

Novaković od danas na čelu SO Bar

“Svoju dužnost obavljaću časno, odgovorno, profesionalno i u skladu sa zakonom, uvijek uz punu transparentnost i kooperativnost. Kako je razvoj našeg grada bio zakočen, trudiću se  da se pokrenu pozitivne inicijative i odluke i tako stvore pretpostavke za ubrzanje njegovog razvoja u ekonomskom i infrastrukturnom smislu, i pruže bolji i kvalitetniji uslovi života našim sugrađanima. Iako predstavljamo različite partije, vjerujem da naš budući rad neće voditi usko-partijski interesi, već isključivo interesi naše zajednice i građana. Siguran sam da ćemo imati dobru komunikaciju i saradnju i da ćemo zajedno rješavati pitanja od vitalnog značaja za Bar i dobrobit svih nas”, rekao je Novaković poslije polaganja zakletve.

Prilikom glasanja, odbornici DEMOS-a i Oman Subašić iz SDP-a su bili u sali, dok su odbornici DF-a i SNP-a izašli iz sale prije glasanja.

Odbornici DEMOS-a su napustili salu kada je Novaković krenuo prema govornci da položi zakletvu. Do tada, skoro četiri sata opozicija je žestoko napadala predlog vlasti da Novaković zamijeni Subašića.

Novaković nije odgovarao na ponekad i veoma oštre kvalifikacije zbog kojih je Zarija Franović iz DPS-a u jednom momentu protestovao da se takvim izrazima grubo krši član 93 Poslovnika o radu SO.

Čim je Mićo Orlandić iz SD-a u obrazloženju predloga za novog predsjednika SO istakao da je Novaković uvaženi i dokazani privrednik koji vodi renomirano preduzeće “Cakan sport”, da je i van granica države prepoznat kao filantrop, te da je čovjek koji će znati da vodi SO “na pravi način, u skladu sa interesom svakog našeg građanina”, seriju opozicionih napada otvorio je dr Srđan Kalinić iz DEMOS-a.

“Nakon Nikšića, Budve i Podgorice, prvom prilikom ćete ovo uraditi i sa ovima sa kojima ste sad u vlasti, ni za vas lično ni za Negativnu ne postoje moral i etika. Vi niste prevarili pojedinca, prevarili ste 1.400 opozicionih birača PCG, 5.000 birača DF i 1.600 birača SNP-a radi vaše patološke želje da sjednete u fotelju predsjednika SO koja vam ni ne priliči, ni ne dolikuje. Bićete marioneta, niko vas ne želi ovdje. Mislite da ćete ovako nešto postići, nama kao opoziciji će odgovarati, ali, neka se zamisle oni koji daju glas za vas. Povodom vaše nedavne izjave u SO, sve propalo ako ste vi adut ovog grada”, rekao je, pored ostalog, u svom vrlo oštrom obraćanju dr Kalinić, prenosi Jedro.me.

Zoran Tajić iz DF-a je kazao da će odbornici te partije napustiti salu zbog, kako je istakao, prekrajanja izborne volje građana Bara.

“I zato tražimo lokalne izbore paralelno sa državnim u oktobru, to je najbolje rješenje”, istakao je on.

Snežana Jonica iz SNP-a je kazala da, ako je poenta bila da se naglasi da je Novaković dobar menadžer, bilo je logično da ga kandiduju za predsjednika opštine.

“Jer je to kontekst prihodovanja i raspoređivanja prihoda. Jedna četvrtina mandata u SO ne pripada onima koji su bili glasani na izborima i zato su nam nasušno potrebni vanredni izbori, mi sada imamo nelegalno funkcionisanje javnih preduzeća”, rekla je Snežana Jonica iz SNP-a.

Zarija Franović iz DPS-a je istakao da je Cakan filantrop, a takva je i PCG jer je i drugima omogućila da uđu u vlast.

“Vi u PCG ste altruisti jer ste dozvolili i drugima koji to možda ne zaslužuju da uzmu dio kolača”, rekao je Franović iz DPS-a.

Send this to a friend