Politika

Obezbijeđena većina za izbor Darka Pajovića

 

Poslanik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kandidovan je za predsjednika Skupštine. Njega je na ovu funkciju predložilo 13 poslanika. Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, izborom Mubere Kurpejović za poslanicu postoji dovoljna većina od najmanje 41 poslanika za izbor Pajovića.

U obrazloženju se navodi da se Pozitivna, kao autentična alternativa svim političkim akterima u Crnoj Gori, dosljedno i beskompromisno zalaže za mirne i demokratske političke promjene i napredak, kako u pravcu evroatlantskih integracija, tako i u pravcu jačanja demokratskih institucija.

„Garancija za političku stabilnost jeste Darko Pajović, predsjednik Pozitivne Crne Gore koji će, nesumnjivo svojim autoritetom, kao predsjednik Skupštine dati puni doprinos nastavku evroatlantskih integracija i demokratizaciji Crne Gore“, zaključuje se u obrazloženju.

Kandidaturu Pajovića su potpisali Azra Jasavić, Milutin Simović, Suljo Mustafić, Ljerka Dragičević, Goran Tuponja, Almer Kalač, Mićo Orlandić, Mevludin Nuhodžić, Obrad Stanišić, Ljuiđ^Škrelja, Rešad Sijarić, Damir Šehović i Genci Nimanbegu.

Send this to a friend