Politika

Od fukara i lešinara do partnera

Prema informacijama DN, DF će za medijsku kampanju izdvojiti više stotina hiljada eura, koje bi, kako sada izgleda, trebalo da budu date koncernu Vijesti. Izvor DN kaže da se u pregovorima ovog medija i DF pominjala nevjerovatna suma između 500 i 700 hiljada eura, a to je, kako su izračunali, taman koliko iznosi dug Vijesti za poreze i doprinose koje ovaj medijski koncern, uprkos reprogramu, teško da može redovno da izmiruje bez neke finansijske injekcije.

Zid ćutnje

Dnevne novine su pokušale da od DF dobiju informaciju da li su ugovorili posao sa Vijestima, koje su pojedini njihovi funkcioneri čak nazivali “smećem”, ali su naišli na zid ćutnje. Izvor DN tvrdi da je ostalo samo da preciziraju sumu 500 ili 700 hiljada eura.

A samo prije mjesec, podsjećaju DNP, čelnici DF su u parlamentu ismijavali ovaj medij i njihovog direktora Željka Ivanovića, zabavljajući crnogorsku javnost pričom o kozi i jarcu. Dolazilo je tu i do prijetnji fizičkim obračunima u prađedovskom stilu. DN podsjećaju javnost kako je potpredsjednik DF Branko Radulović prijetio da će istući suvlasnika Vijesti Željka Ivanovića zato što njegov medij širi laži o njemu, njegovoj porodici i njegovim partijskim drugovima. Radulović je uredništvo Vijesti tada nazvao “fukarama i lešinarima”, navodi se u tekstu DN.

DN podsjećaju i da je  Ivanović posvetio kolumnu lideru Fronta sa kojim su Vijesti radile intervju. U tekstu “Zašto Mandiću” Ivanović je optužio Mandića da je upropastio “mirne proteste”, te da je odigrao igru za “Mila ili Putina, ili obojicu”.

Sad isti Ivanović, pišu DN, promoviše Mandića vjerovatno se nadajući da će DF spasiti od stečaja njegov medij, kojem bi se stečaj sigurno do sada i desio da su i za njih, kao ostale, važili zakoni ove države.

Ostaje nejasno, kako se navodi u tekstu, ko se kome prvo javio i ko je kome šef, kao i kakvu je ulogu u ovom spajanju imao lider SDP Ranko Krivokapić koji je, kako navode DN, pokrovitelj Vijesti. Ranko ima, dodaju, veliko iskustvo u mirenju zaraćenih strana. Umalo mu je pošlo za rukom da pomiri Rusiju i Ukrajinu, tako da je za njega sitnica da posreduje između DF i Vijesti, piše u tekstu DN.

Sve svodio Ranko

DN dodaju da su svi možda bili u zabludi vjerujući da je velika frekvencija odlazaka lidera DF u Moskvu bila zbog toga što su Putinovi miljenici. DN pitaju što ako je sve sredio Ranko? Bivši predsjednik parlamenta je imao velikog razumijevanja za “mirne” proteste DF, za Sedmi bataljon, za incident i pokušaj napada na premijera Đukanovića u parlamentu, navodi se u tekstu DN.

Dodaje se da savez DF i Vijesti baca svijetlo na mnoga dešavanja iz bliske prošlosti. DN kažu da ćemo vidjeti što će sve isplivati tokom narednih dana. Novac se, kako navode, očigledno smiješi Vijestima, ali ko će se posljednji smijati, ostaje da se vidi jer, kako piše u tekstu, i jedni i drugi imaju velikog iskustva s “prikupljanjem” novca.  

DN navode da se još ne može ući u trag gdje je završilo pet i po miliona eura koje su pojedinci u sadašnjem DF-u dobili za vođenje kampanje protiv obnove crnogorske nezavisnosti. Ali, ni Željko ni Miško nijesu mačji kašalj, ističe se u tekstu. Navodi se da i oni imaju oni debelog iskustva u baratanju parama kojima se ne može ući u trag. Biće ovo vrlo interesantan ortakluk, ko će završiti na jahti, a ko na velosipedi ostaje da se vidi, zaključuje se u tekstu DN.

Send this to a friend